Κύριο άρθροΠολιτική

Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Χρυσόγονου, στο Δημαρχείο Καβάλας

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Χρυσόγονος, επισκέφθηκε το πρωί σήμερα της Δευτέρας 13 Μαΐου το Δημαρχείο Καβάλας, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.
Τον κ. Χρυσόγονο, ο οποίος συνοδευόταν από τον πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Παππά, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, παρουσία των Αντιδημάρχων Πολιτισμού, Απόστολου Μουμτσάκη, Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Βασίλη Λεμονίδη, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννη Προμούσα, Παιδείας, Χριστόδουλου Μιχαλάκη και του νομικού συμβούλου του Δήμου Καβάλας, Απόστολου Αγελαράκη.
ΙΔΙΑΙΤΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας επισήμαναν στον κ. Χρυσόγονο τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει επί σειρά ετών η τοπική αυτοδιοίκηση με τη συνεχή μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία, χωρίς την απαραίτητη διάθεση χρηματοδοτικών εργαλείων, και την αδυναμία αξιοποίησης του κτηριακού αποθέματος των πόλεων και επίλυσης ακόμη και επουσιωδών προβλημάτων, λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων ή έλλειψης προσωπικού σε νευραλγικές θέσεις των δημοσίων φορέων. Σχολιάζοντας την προαναφερθείσα κατάσταση, ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε ότι συνιστά αδήριτη ανάγκη η αλλαγή του σημερινού μοντέλου διοίκησης, με βαθιές τομές στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ενώ υπογράμμισε πως οφείλουμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, αξιοποιώντας κατά τρόπο ορθολογικό και επί τη βάσει των πραγματικών αναγκών της ελληνικής κοινωνίας τους πόρους του ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου.