ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Επίσκεψη Μητροπολίτη στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Χθες  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ .κ. Στέφανος συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καβάλας κ Μαρκόπουλο στο γραφείο του . Οι δύο άντρες αναφέρθηκαν στην αξιοποίηση του brand name του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και του θρησκευτικού προορισμού, ώστε να καταστεί τουριστικός πόλος που από πέρυσι το καλοκαίρι βρίσκεται ανάμεσα στα

στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO .

Όπως είπε ο κ Μαρκόπουλος, «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Π.Ε. Καβάλας η σημερινή επίστεψη του Σεβασμιότατου κ. Στεφάνου στο διοικητήριο. Συζητήσαμε μια σειρά από θέματα. Η Ιερά Μητρόπολη πάντα είχε έναν ιδιαίτερο ρόλο προσφοράς στον συνάνθρωπο στην περιοχή, που ουδέποτε προβλήθηκε και αξιολογήθηκε όσο θα έπρεπε», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και συμπλήρωσε: «Ενημέρωσα τον Σεβασμιότατο για σειρά θεμάτων και ιδιαίτερα στο θέμα του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, δηλαδή σ’ ότι αφορά με ζητήματα θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε να έχουμε αγαστή συνεργασία».

Ο κ.  Μαρκόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην εγκύκλιο του κ .κ. Στεφάνου με την οποία επετεύχθη συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και τρείς πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ώστε να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ειδών πρώτης ανάγκης για να σταλεί στους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής που τις προηγούμενε μέρες επλήγη από πλημμύρες

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στην εγκύκλιο του Μητροπολίτη, χάρη στην οποία και σε συνεργασία με τρεις τοπικούς συλλόγους, συγκεντρώθηκε μια σημαντική ποσότητα σε είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες κατοίκους της Δυτικής Αττικής από τις πρόσφατες πλημμύρες, σημειώνοντας ότι «θα συμβάλουμε για συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη στα πλαίσια των αρχών, που έχουμε ως Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι».

Με την σειρά του ο Σεβασμιότατος κ.κ. Στέφανος δήλωσε ότι  «είναι σημαντικό να συζητάμε, να προβληματιζόμαστε και να εκφράζουμε προτάσεις για την κοινωνία μας, ώστε να ωφεληθεί ο τόπος μας. Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ακόμη πιο ουσιαστικές επαφές γι’ αυτά τα θέματα, όπως του θρησκευτικού τουρισμού και της περαιτέρω ανάδειξης των Φιλίππων. Μιας μεγάλης ιστορικής, εκκλησιαστικής τοποθεσίας, αλλά κυρίως μιας τοποθεσίας, που βασίστηκε στη μεγάλη παρουσία του Αποστόλου Παύλου, για τον οποίο καυχώνται εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία ν προβάλλουμε το έργο της Εκκλησίας και της τοπικής κοινωνίας».

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *