Κύριο άρθροΠολιτική

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην Καβάλα με σειρά επαφών

Στο πλαίσιο της παρουσίας στη ΔΕΘ του Προέδρου  της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, την 16 – 17- 18 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο  στελεχών της Νέας Δημοκρατίας,  με επικεφαλής τον Βουλευτή Σερρών κ. Κ. Καραμανλή,  καθώς και τους βουλευτές  κ. Κ. Κουκοδήμο,  κ. Μ. Κόνσολα, κ.Νίκο Παναγιωτόπουλο, Βουλευτή Καβάλας, τον  Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, Περιφερειακούς Συμβούλους,   τον Πρόεδρο  της  ΝΟΔΕ Καβάλας κ. Χαράλαμπο Δράκο, την  Πρόεδρο της  ΔΗΜ.Τ.Ο Καβάλας κ. Μαρίνα Φιλιππίδου, Μέλη της ΝΟΔΕ καθώς και τους πολιτευτές της ΝΔ στην Καβάλα,  επισκέφθηκε χθες την Καβάλα και περιόδευσε στον Νομό.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιελάμβανε  επισκέψεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις, σε κοινωνικές δομές , σε εκπαιδευτικά ιδρύματα,  καθώς και συνέντευξη τύπου   στα τοπικά μέσα, με σκοπό να αναδείξουμε τα τοπικά προβλήματα της περιοχής μας, αλλά και τις ενδογενείς και κυρίως τις τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες, τα προβλήματα αλλά και η σημαντική συμβολή δομών κοινωνικής πρόνοιας.

Το κλιμάκιο ξεκίνησε  στις   8:45 πμ  στη Γαληψώ, με επίσκεψη στο συσκευαστήριο του κ. Φιλόσογλου, στις  9.30 πμ  στο Μυρτόφυτο Παγγαίου , στο συσκευαστήριο σταφυλοπαραγωγών,  στις 11:15 πμ στο ΤΕΙ Καβάλας, στις  12.00 μμ  στην  Ιχθυόσκαλα Καβάλας,  συζήτηση με εκπροσώπους του Αλιευτικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρι Γρι Νύχτας Καβάλας, του Συλλόγου Μηχανοτρατών   και  ιχθυέμπορους και στην  1.00 μμ    στην αίθουσα Νικολάου Μάρτη  της Π.Ε. Καβάλας  συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου  Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί Αγία Μαρίνα,  του Συλλόγου για το Παιδί και την Οικογένεια  Πνοή, και  του  Νομαρχιακού  Συλλόγου  Ατόμων με Αναπηρία Ν. Καβάλας. Στις 2.00   μμ  δόθηκε   συνέντευξη τύπου στην   αίθουσα Νικολάου Μάρτη  της Π.Ε. Καβάλας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι απαντήσεις αφορούσαν θέματα της επικαιρότητας όπως, την κατάσταση στην Θάσο μετά τις πυρκαγιές, την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ,το ΤΕΙ,  τον τουρισμό, τους επαγγελματίες κλπ

Όπως είπαν «θα θέλαμε πίσω τους συναδέλφους μου, που δεν είναι στην Βουλή με τους οποίους είχαμε πολύ καλές επαφές και ελπίζουμε να επιστρέψουν στις θέσεις τους αφού η θητεία τους διεκόπη πριν από δύο χρόνια βίαια.

Ήταν πολύ εποικοδομητική η συνάντηση που είχαμε  με όλους τους φορείς  στην Καβάλα. Αποκομίσαμε και τα θετικά και τα αρνητικά τα οποία θα μεταφέρουμε στον πρόεδρο στην Αθήνα. Φυσικά θα προσπαθήσουμε αφού μεταφέρουμε όλα τα προβλήματα να επιλύσουμε όσα γίνεται περισσότερα με επερωτήσεις  στην Βουλή και στους υπουργούς».

ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Όπως είπαν , «είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε παραγωγικές μονάδες και αυτό είναι ένα δείγμα της Ελλάδας στην περίοδο της παραγωγικής κρίσης.  Αυτή τη ν δημιουργικότητα που έχετε αποτυπώσει εσείς στην περιοχή είναι αυτή που αποζητούμε να εφαρμόσουμε και στη υπόλοιπη Ελλάδα που αναζητά την αδιέξοδο στην περίοδο κρίσης. Γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ και να δηλώσουμε την στήριξη στον ιδιώτη, τον επιχειρηματία, αυτόν που υπερφορολογείται και δημιουργεί πρόβλημα στην προγραμματική του δράση για τα επόμενα χρόνια. Η ΝΔ θα προσπαθήσει να θεραπεύσει λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσει μπροστά με τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη έτσι ώστε να δούμε την χώρα σε απόλυτη ανάπτυξη σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  με την υπερφορολόγηση και τα δυσβάστακτα μέτρα που έχει επιφέρει με την πολιτική της δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην χώρα και τους  πολίτες της».

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Απαντώντας σε ερώτηση που έχει να κάνει με την ανάπτυξη τόνισαν πως «στην προηγούμενη κυβέρνηση θυμίζω ότι επί Σαμαρά παρά τα λάθη και τις παραλήψεις  κάνοντας την  αυτοκριτική μας, είχαμε θετικά στοιχεία και αν δεν είχε ανακοπεί η πορεία για τις προεδρικές εκλογές δεν θα ήταν τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα.

Η κυβέρνηση έχει στοιχίσει 100δις και η ζημιά έχει όνομα. Λέγεται Αλέξης Τσίπρας.  Και ευθύνες έχουν και οι πολιτικές ηγεσίες αλλά και οι πολίτες που κάνουν τις επιλογές που κάνουν. Μιλήστε με του επιχειρηματίες για να σας πούνε τις διαφορές των κυβερνήσεων μας».

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Για τις αθλητικές υποδομές της Περιφέρειας  απάντησε ο Κουκοδήμος ο οποίος είπε πως  «δεν τις αξιοποιούμε γιατί τις έχουμε παραχωρήσει στους Δήμους και δεν είναι κρατικές πια, και η Αυτοδιοίκηση δεν έχει τους πόρους να συντηρήσει εγκαταστάσεις και γήπεδα. Ότι έμεινε στην γενική γραμματεία αθλητισμού ανήκει στα μεγάλα αστικά κέντρα τα οποία ήταν υπερβολικά για το ελληνικό κράτος. Πρέπει να πάμε στο μοντέλο των μικρών εγκαταστάσεων για να μπορούν να συντηρούνται και οι αθλητές μας να τις χρησιμοποιούν και να μην έχουν το πρόβλημα της Κορακάκη με το Σκοπευτήριο».

 

Αναφορικά με τον τουρισμό ο κ Κόνσουλας είπε  πως η ΝΔ έχει καταθέσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα . «Ένας από τους λόγους  που δεν μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση είναι ο τουρισμός. Είναι ο μόνος πυλώνας που μπορεί να κρατήσει το κράτος.

Ας ρωτήσουμε τον μικρό επαγγελματία που ασχολείται με επαγγέλματα τουριστικά θα δούμε ότι το τουριστικό προϊόν είναι το ακριβότερο στην Ευρώπη . Ο ανταγωνισμός δίπλα μας κινείται στο 7% και υπάρχουν ζώνες με 0%. Πως θα ανταγωνιστούμε εμείς τις γειτονικές  χώρες. Εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρχει ένας πολυκεντρικός σχεδιασμός ανά Περιφέρεια. Να σημειωθεί δε, πως τουριστική εκπαίδευση δεν υπάρχει στην χώρα μας, άρα τα πανεπιστήμια που υπάρχουν στο Αιγαίο και Κύπρο να αποτελέσουν μια ασπίδα παραδειγματική που θα αποτελέσει την προμετωπίδα του τουρισμού σε όλο τον κόσμο».

ΘΑΣΟΣ

Για το πρόσφατο ζήτημα της Θάσου ,είπαν πως «η ΝΔ δεν πηγαίνει εκεί για να κάνει αντιπολίτευση πάνω στα αποκαΐδια ή τις πλημμύρες. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού  την ώρα που καιγόταν το νησί ήταν περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα. Η ΝΔ πήρε μια πολύ συνειδητή απόφαση , να πάμε αφού τελειώσει το μέτωπο της φωτιάς .

Μάλιστα μετά την ΔΕΘ θα επισκεφθεί την Θάσο και ο πρόεδρος μας κ Μητσοτάκης . Γι αυτό θα μας ενημερώσει ο κ Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις βροχοπτώσεις που θα προκύψουν με τα πρωτοβρόχια ή και σε βάθος χρόνου, με το πλήγμα που θα έχει υποστεί το νησί τουριστικά. Ο κ Μητσοτάκης θα πάει στα καμένα σημεία, στις «ολόμαυρες ράχες» θα μιλήσει με φορείς και κατοίκους, θα μιλήσει με όσους έχουν πληγεί και από κει θα αναπτύξουμε τις δικές μας προτάσεις στο κρίσιμο πρόβλημα του νησιού μας».

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Συζήτηση έγινε και για το ζήτημα των απολυμένων της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων.

Σε γενικότερες παρατηρήσεις, και χωρίς να δοθεί έκταση στο ζήτημα τοπικά,  ειπώθηκε πως αυτή την στιγμή το «επιχειρείν» είναι προβληματικό. «Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το θέμα της ανεργίας, ειδικά στους νέους. Αυτό που λέμε εμείς είναι να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα.  Όταν επιχειρείς όμως γίνονται και λάθη. Επιχειρήσεις πέφτουν έξω πολλές φορές. Δεν αποφεύγουμε ερωτήματα, αλλά παρά την πλήρη επίγνωση που έχουμε , θέλουμε να κάνουμε έναν διαχωρισμό μεταξύ υγιούς και προβληματικής επιχειρηματικότητας.

Αυτή την στιγμή αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι, κατά πόσο οι υποσχέσεις των κυβερνώντων θα υλοποιηθούν.

Εμείς θέλουμε να διαπραγματευτούν και πάλι εργοδοσία και εργαζόμενοι για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Εδώ όμως δόθηκαν και υποσχέσεις και μάλιστα με χρόνους ακραίους. «Αν δεν γίνει αυτό παραιτούμαστε από τα βουλευτικά μας αξιώματα». Αλλά θα …δούμε. Άλλο ένα στοιχείο του αφηγήματος.

Περιμένουμε μέχρι τέλος του μήνα εξελίξεις. Όμως δεν υπάρχει τρόπος να εξοφληθεί ένας ιδιοκτήτης που έβαλε τα λεφτά του σε παραίτηση, εκτός κι άν αποδειχτεί αποδεδειγμένα ότι έχει οφειλές στο δημόσιο ή αν υποπέσει σε ποινικό αδίκημα. Και εκεί υπάρχουν αναμονές.  Ο χρόνος λειτουργεί κατά των εργαζομένων που έχουν πρόβλημα στην επιβίωση τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Καραμανλής.  .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *