ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού Μάρκου Δέμπα για το Επιμελητήριο Καβάλας παρουσία πλήθους επιχειρηματιών

Επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» του υποψηφίου για την προεδρεία του Επιμελητηρίου Kαβάλας κ. Μάρκου Δέμπα πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 7.30 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» παρουσία πλήθους επιχειρηματιών του Νομού Καβάλας.  Η εκδήλωση ήταν απολύτως επιτυχής καθώς ο κ. Δέμπας εκτός του ότι παρουσίασε όλους τους  υποψηφίους του συνδυασμού του, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και τις θέσεις του για το αύριο του Επιμελητηρίου αλλά και να έχει μία συνάντηση γνωριμίας και διαλόγου με τους επιχειρηματίες της Καβάλας.

Οι επαγγελματίες της Καβάλας μίλησαν  σήμερα  στην εν λόγω παρουσίαση –  εκδήλωση κι απέδειξαν ότι είναι κοντά στους ανθρώπους με εμπειρία και γνώση, με φρέσκες ιδέες και όραμα για ένα Επιμελητήριο ισχυρό, ανθρώπινο, διεκδικητικό. Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και τους 63 υποψήφιους. Με θετικό λόγο, ρεαλιστικές προτάσεις, δυναμικές θέσεις, ο συνδυασμός ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που βασίζεται σε τρεις άξονες:

-Στην αναβάθμιση του Επιμελητηριακού Θεσμού και τον ρόλο που διαδραματίζει στα τοπικά οικονομικά δρώμενα.

-Στην καθημερινότητα του Επιχειρηματία και στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο τις επιχειρηματικές του προσπάθειες.

-Στην Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στον Νομό μας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο Μάρκος Δέμπας ανέπτυξε τις προτάσεις του συνδυασμού, που βασίζονται στους τρεις άξονες και δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τις ενέργειες που δηλητηρίασαν το εκλογικό κλίμα, λέγοντας:

«Όταν ξεκινούσαμε την πρωτοβουλία μας για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, πριν από μερικούς μήνες, κανείς μας δεν είχε φανταστεί ότι είχαμε μπροστά μας έναν προεκλογικό αγώνα που θα προσομοίαζε με προεκλογικές εκστρατείες εθνικών ή δημοτικών εκλογών. Ούτε το περιμέναμε, ούτε το επιδιώκαμε, ούτε το θέλαμε, ούτε τελικά το ακολουθήσαμε.

Όσο κι αν προσπάθησαν και προσπαθούν, να μας παρασύρουν, όσο κι αν ήθελαν να μας σύρουν σ ένα κωμικοτραγικό παιχνίδι εντυπώσεων. Κρατήσαμε κι αντέξαμε σ έναν πόλεμο δηλώσεων, κενών καταγγελιών, φαιδρών ισχυρισμών και στις καθημερινές προσπάθειες τους να κρατηθούν στην επικαιρότητα.

Και τώρα που η σκόνη έκατσε, τώρα που η λάσπη στέγνωσε, φαίνεται καθαρά ποιοι και για ποιους λόγους επιχείρησαν όλον αυτόν τον πρωτοφανή για τα επιμελητηριακά δεδομένα τρόπο.

Ξέχασαν τον επαγγελματία. Εμείς από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, δηλώνουμε ότι μοναδικός μας στόχος και πρώτιστο μέλημά μας είναι ο επαγγελματίας. Εσείς!

Ο εχθρός μας είναι κοινός (βρίσκεται έξω από το Επιμελητήριο) και δεν είναι άλλος από όλα όσα καθημερινά ταλαιπωρούν και προβληματίζουν τους επαγγελματίες. Τα μικρά και τα μεγάλα. Η ασφυξία της οικονομικής κρίσης, η δαιδαλώδης γραφειοκρατία, τα στενά περιθώρια των αναπτυξιακών δυνατοτήτων, η έλλειψη ρευστότητας, ο φόβος για το αύριο της επιχείρησής μας, το άγχος να βγει ο μήνας, η μέγγενη των υποχρεώσεων προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Αυτοί είναι οι εχθροί μας. Αυτούς έχουμε απέναντι. Και μ αυτά θα πολεμήσουμε.

Είμαστε εδώ να ενώσουμε τους Επιχειρηματίες. Το Επιμελητήριο δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα κανενός, δεν χαρίζεται σε κανέναν, θέλει προσπάθεια και αγώνα και μόνο ο επιχειρηματίας με την ψήφο του θα αποφασίσει ποιόν θεωρεί ικανό και κατάλληλο να τον εκπροσωπεί, κανένας άλλος.

Εμείς δώσαμε δείγματα γραφής στα δρώμενα του Επιμελητηρίου ειδικά τα τελευταία κρίσιμα χρόνια. Προσπαθήσαμε με ότι μέσο είχαμε στην διάθεση μας να βοηθήσουμε, δίπλα στον επιχειρηματία και τα προβλήματα του. Κάποιοι όμως που σήμερα παρουσιάζονται σαν φωστήρες, ήταν εξαφανισμένοι, φοβήθηκαν να τα βάλουν με τους κρατούντες, λιγοψύχησαν, ασχολήθηκαν με την δουλίτσα τους και μόνο, ούτε καν στο Επιμελητήριο περνούσαν, για λίγα λεπτά μιας συνεδρίασης, και μας μιλούν για Ανανέωση και για Εσένα, μάλλον γιατί δεν ξέρουν το νόημα των λέξεων.

Ναι, έχουμε εμπειρία και γνώση. Και είμαστε περήφανοι και για την εμπειρία μας και για τη γνώση μας. Έξι από τους 64 υποψηφίους του συνδυασμού μας προέρχονται από την απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, οι υπόλοιποι νέοι που για πρώτη φορά ασχολούνται με το Επιμελητήριο, αλλά με βαθιά γνώση της αγοράς και των προβλημάτων της. Με πολύτιμη εμπειρία, με παρουσία, με δράση και γνώση των θεμάτων που απασχολούν τα Επιμελητήρια και τους επαγγελματίες.

Μας ζητούν να απολογηθούμε για την εμπειρία μας. Μόνο θετικό απολογισμό έργου έχουμε να κάνουμε για την εμπειρία μας. Μας ζητούν να κριθούμε ως απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Ποιοι άραγε; Οι συν διοικούντες το Επιμελητήριο Καβάλας τα τελευταία 12 χρόνια. Εκείνοι που δεν διαφώνησαν σε καμία από τις αποφάσεις της απερχόμενης διοίκησης, αλλά βγήκαν σήμερα σαν τους γάτους στα κεραμίδια να νιαουρίσουν. Οι επαγγελματίες δεν ακούν νιαουρίσματα. Ακούν προτάσεις θετικές, ακούν θέσεις που οδηγούν σε προοπτικές. Γι αυτό είμαστε εδώ. Είμαστε περήφανοι για την παρουσία μας, για το έργο, για τη διαφάνεια, για τις διαδικασίες, για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Επιμελητήριο.

Προχωράμε μπροστά, με όραμα για τον επιμελητηριακό θεσμό, με πρόγραμμα ολοκληρωμένο για αυτά που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε στα επόμενα χρόνια. Ρεαλιστικές προτάσεις, αδιαπραγμάτευτες θέσεις, δυναμικά και με στόχο. Ο επαγγελματίας πάντα στο επίκεντρο των δράσεων μας».

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του συνόλου των μελών του συνδυασμού. Οι υποψήφιοι είναι:

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ)

ΚΑΛΤΑΜΠΟΥΝΗ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΕΛΓΙΩΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΝΕΓΚΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΝΟΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΛΑΣΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΡΗΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΑΛΤΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ (ΘΕΝΙΑ)

ΤΣΙΡΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΦΡΑΓΓΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΤΜΗΜΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ

ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΚΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΚΙΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΚΟΥΚΟΥΤΙΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΑΜΟΥΗΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΣΙΑΜΑΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ

ΓΚΡΙΤΖΕΛΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

ΔΟΜΟΥΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ

ΖΑΜΠΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΥΡΙΩΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΦΡΑΓΚΙΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΘΑΣΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΕΑ ΜΑΡΙΑ

ΚΕΤΖΕΤΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΚΟΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΜΑΝΙΤΣΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΜΠΑΤΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΡΕΜΠΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΣΤΟΥΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΤΟΥΛΚΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΧΑΪΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΧΑΤΖΗΓΕΡΑΚΟΥΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *