Επέκταση στην παραλιακή λεωφόρο ζητάει η Λαϊκή Αγορά της Καβάλας

Η επέκταση των μέτρων που καταλαμβάνουν οι Λαϊκές Αγορές λόγω κορωνοϊού αποφασίστηκε για τον Νομό Καβάλας σε μία προσπάθεια διευκόλυνσης των καταναλωτών και των παραγωγών – μικροπωλητών. Ο πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών κ. Παναγιώτης Δημητρακές σημείωσε ότι το θέμα είναι σε οριστική διευθέτηση ιδίως στην Λαϊκή Αγορά Καβάλας όπου ζητούν να επεκταθεί η Λαϊκή προς την παραλιακή Λεωφόρο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι σε καλό δρόμο αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο πρόεδρος των μικροπωλητών με ενημέρωσε ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει. Είμαστε όλοι σε αναμμένα κάρβουνα. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και πώς θα προχωρήσουμε από ‘δω και πέρα. Οι πάγκοι είναι 5 μέτρα ο ένας από τον άλλο. Η απόσταση είναι υπεραρκετή και θεωρώ ότι σιγά- σιγά αυτό θα πρέπει να αρχίσει να συρρικνώνεται. Είναι υπερβολικά τα 5 μέτρα. Ο κορωνοϊός στην Ελλάδα σχεδόν έχει τελειώσει. Στην περιοχή μας δεν υπάρχουν κρούσματα. Φαίνεται ότι είμαστε ασφαλείς και θα πρέπει να βγάλουν μια απόφαση να μειώνονται τα μέτρα. Ναι, μεν, μπαίνει το 50% μέσα να δουλέψει αλλά είναι λίγοι. Ο κόσμος της Καβάλας είναι αρκετός και σε κάποιους πάγκους υπάρχει συνωστισμός. Προσπαθούμε να το σταματήσουμε αυτό. Όσο πιο λίγοι οι πάγκοι, τόσο πιο πολύς ο κόσμος στον κάθε πάγκο. Θέλουμε να μπουν όλοι οι παραγωγοί και οι έμποροι να δουλέψουν για να απλωθεί ο κόσμος».

ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «ακόμη δεν τελειώσει τίποτα με το θέμα της παραλιακής Λεωφόρου στην Καβάλα. Ευελπιστώ ότι θα πάνε όλα καλά και θα πάρουμε τη σωστή απόφαση για να τελειώνουμε. Και η σωστή απόφαση είναι να δώσουν την παραλιακή λεωφόρο για την λαϊκή Αγορά Καβάλας για 1-2 εβδομάδες. Ούτως ή άλλως δεν είναι πολλές οι ώρες. Είναι ένα Σάββατο για 8-10 ώρες. Πιστεύω ότι σε 1-2 βδομάδες όλα θα έχουν τελειώσει. Έτσι λένε τα πράγματα.

Για τη Λαϊκή αγορά της Καβάλας ζητήσαμε την επέκταση στην παραλιακή λεωφόρο. Για να  διευκολυνθούμε και να μπουν να δουλέψουν και οι μικροπωλητές μετά από 45 μέρες. Τα 800 ευρώ που πήραν ως ενίσχυση δεν αρκούν γι’ αυτό το διάστημα.

Ζημιά είχαμε όλοι. Σκοπός είναι να δούμε τι θα γίνει από ‘δω και πέρα. Καλά θα κάνουν να δώσουν το μέρος να δουλέψουν οι άνθρωποι. Για 1-2 βδομάδες. Δεν θα γίνει κάτι κακό».

Για την κίνηση είπε ότι «είναι πάρα πολύ καλή τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Έχει πάρα πολύ κόσμο. Είναι καλές οι μέρες, σταμάτησαν τα μέτρα. Λογικό είναι. Η λαϊκή προσφέρεται για να βγεις από το σπίτι, να κάνεις ψώνια, να βγεις τη βόλτα, να δεις γνωστούς. Είναι πολλά πράγματα μία λαϊκή. Ένα κομμάτι της ζωής μας που πάνε σιγά- σιγά να σβήσουν. Είναι τρόπος ζωής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.