Κύριο άρθροΥγεία

Εξομαλύνθηκε πλήρως η κατάσταση στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας σε ότι αφορά την προμήθεια φαρμάκων

Εξομαλύνθηκε πλήρως η κατάσταση στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας σε ότι αφορά την προμήθεια φαρμάκων, σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιο Καρασαββόγλου. Το θέμα με τις προμήθειες ξεπεράστηκε οριστικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους ασθενείς.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο είναι ότι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί απόλυτα, δεν υπάρχει καμία έλλειψη σε κανένα φάρμακο ογκολογικό. Η καθυστέρηση που υπήρξε πριν από περίπου ένα μήνα έχει ξεπεραστεί εντελώς. Οι παραγγελίες γίνονται κανονικά, τα φάρμακα έρχονται, κατά συνέπεια δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν το εξής. Είχε ξεπεραστεί η φαρμακευτική δαπάνη, άρα λοιπόν το Νοσοκομείο δεν μπορούσε να αγοράσει άλλα φάρμακα και αυτό το κάνει πλέον εδώ και δύο μήνες η ΥΠΕ, η προϊστάμενη σε εμάς υπηρεσία. Αυτή αγοράζει τα φάρμακα και τα προμηθεύει σε εμάς. Υπήρξε μια καθυστέρηση διαδικαστική στο ζήτημα αυτό, έχει ξεπεραστεί όμως τώρα και είμαστε εντάξει, μια χαρά τώρα».

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Ερωτηθείς αν πληρώνονται κανονικά τα άτομα που εργάζονται στον τομέα καθαριότητας του Νοσοκομείου Καβάλας, ο κ. Καρασαββόγλου ξεκαθάρισε πως «αυτό το θέμα έχει λήξει εδώ και δύο μήνες. Πληρώνονται κανονικότατα, στην ώρα τους, στις 13 του μήνα κάθε φορά. Νιώθουν πάρα πολύ καλά και προχωράμε τώρα και τη διαδικασία με τη σίτιση, με τις 24 εργαζόμενες στον τομέα της σίτισης. Κι εκεί θα προχωρήσουμε σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, κι εκεί θα λυθεί το πρόβλημα μια χαρά και ελπίζω να προχωρήσουμε στη συνέχεια και στον τομέα της φύλαξης. Εργολάβους είχαμε και στην καθαριότητα και στη σίτιση κι όχι μόνο στη φύλαξη, λειτουργώντας όμως στο πλαίσιο του νόμου προχωρήσαμε σε αυτές τις δυνατότητες που είχαμε. Τις δυνατότητες δηλαδή να υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό θα κάνουμε και με τη φύλαξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *