Κύριο άρθροΥγεία

Εξομαλύνεται σταδιακά η έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων στο Νοσοκομείο Καβάλας

Υπάρχει μία έλλειψη σε φάρμακα για τους καρκινοπαθείς όπως δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου Αναστάσιος, αλλά είναι θέμα που θα λυθεί άμεσα καθώς αναμένονται οι παραλαβές φαρμάκων. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη επισκεψιμότητα που έχει το Νοσοκομείο λόγω και του ότι είναι από τα καλύτερα στην Περιφέρειά μας.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «είναι περίπου μια βδομάδα που υπήρξε ένα κενό στα φάρμακα τα ογκολογικά για τους καρκινοπαθείς και αυτό που ισχύει είναι ότι από την περασμένη Πέμπτη Παρασκευή είναι συνεχής η ροή, ο ερχομός των σκευασμάτων στο φαρμακείο του Νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι σήμερα είναι αυτό εδώ, αύριο θα έρθει το άλλο. Είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει και με τις εταιρίες, ας πούμε μια εταιρία μόνο Τρίτες μπορεί να στέλνει, αν προλάβει αυτήν την Τρίτη καλώς. Υπάρχουν τέτοια ζητήματα, αλλά κατά βάση υπάρχει μια συνεχής ροή από τα ογκολογικά φάρμακα και νομίζω ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ

Ερωτηθείς ο κ. Καρασαββόγλου γιατί δημιουργήθηκε αυτή η έλλειψη, απάντησε πως «το πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπήρξε μια υπέρβαση της δαπάνης για τα φάρμακα, όχι μόνο στο Νοσοκομείο Καβάλας, αλλά γενικότερα σε όλα τα νοσοκομεία. Αυτό έχει να κάνει με το εξής. Οι αιτίες για αυτήν την υπέρβαση για τα φάρμακα είναι κατά βάση και κυρίως ότι φάρμακα που μέχρι τώρα χρηματοδοτούσε ο ΕΟΠΥΥ εντάχθηκαν στο Νοσοκομείο Καβάλας κι άρα χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Καβάλας και είναι αρκετά αυτά τα χρήματα. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι υπήρχαν ορισμένες ροές προς το Νοσοκομείο Καβάλας από το προσφυγικό δυναμικό αλλά και από όλους τους ανασφάλιστους που τους τελευταίους μήνες έχουν πρόσβαση στη νοσοκομειακή περίθαλψη. Και τέλος έχουμε ξεπεράσει τη δαπάνη για τα φάρμακα διότι το Νοσοκομείο Καβάλας είναι ένα πάρα πολύ καλό Νοσοκομείο και προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες και για αυτό είναι ελκυστικό σε Σερραίους, Δραμινούς, Ξανθιώτες κλπ. Αυτό λοιπόν είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα και ειδικά στα ογκολογικά φάρμακα, νομίζω ότι ένας στους τέσσερις ασθενείς στην ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας δεν είναι Καβαλιώτης. Αυτό συνιστά μια επιβάρυνση του Νοσοκομείου μια τέτοια υπέρβαση της δαπάνης και επίσης μας φορτώσανε φάρμακα χωρίς να δώσουν επιπλέον χρήματα, κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Δεν έγινε η θεραπεία σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη από ένα συγκεκριμένο φάρμακο. Ασφαλώς είναι πρόβλημα δεν το συζητώ, δεν αφορά βέβαια μόνο το Νοσοκομείο Καβάλας αλλά όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Ζητούμε συγνώμη από τους πολίτες».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αναφορικά με την καταγγελία της πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων κ. Πετράκη ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου λειτουργεί μόνο με κομματικούς παράγοντες, δεν υπάρχει Δ.Σ. και δεν έχει συνεργασία με θεσμικούς φορείς ούτε με τους εργαζόμενους, ανέφερε πως «δεν έχουμε Δ.Σ. και για αυτό φταίει ο Καρασαββόγλου έτσι δεν είναι; Δεν υπάρχει διότι πριν μια βδομάδα αποφασίστηκε ποιος θα είναι ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου και αφού έχει επιλεγεί θα υπάρξει μια απόφαση του υπουργείου η οποία θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ που θα λέει ποιο είναι  το νέο Δ.Σ. Άρα λοιπόν εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Είναι μια διαδικασία που αφορά σε άλλους. Αν η κ. Πετράκη εννοεί ή υπονοεί ότι αφού δεν υπάρχει Δ.Σ. δεν πρέπει να λειτουργεί το νοσοκομείο, ας το κρατήσει η ίδια της για τον εαυτό της. Εμείς έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε να βλέπουμε τα τρέχοντα ζητήματα του νοσοκομείου, λειτουργούμε και όποιες αποφάσεις παίρνουμε θα τεθούν υπόψη του Δ.Σ. δεν είναι δηλαδή ότι εμείς παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας γιατί έτσι θέλουμε. Η κ. Πετράκη προφανώς μιλάει για παρελθούσες εποχές όπου το κόμμα της και οι άνθρωποί της διοικούσαν στο νοσοκομείο και λειτουργούσαν όπως λειτουργούσαν με κομματικά κριτήρια και θα ήθελε ν α γίνεται το ίδιο και με εμάς. Εγώ λοιπόν ως διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας το δηλώνω και ας έρθει κάποιος να αποδείξει ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν έχω μετακινήσει ούτε ένα άτομο στο Νοσοκομείο Καβάλας τους τρεις μήνες που είμαι, ούτε καν αυτά τα άτομα που είναι στη Γραμματεία μου».

Κλείνοντας ο κ. Καρασαββόγλου τόνισε πως από τις πρώτες ενέργειές του όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Νοσοκομείου ήταν να έρθει σε επαφή με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και είδε και  κατ΄ ιδίαν την κ. Πετράκη. «Η κ. Πετράκη όποτε θέλει να συζητήσει κάτι μαζί μου είναι καλοδεχούμενη, η πόρτα μου είναι διάπλατα ανοιχτή. Και μου κάνει πολύ εντύπωση ότι έτσι από το πουθενά ακούμε ένα σωρό πράγματα, διότι μέχρι πριν μια βδομάδα η κ. Πετράκη ήταν στο γραφείο μου, συζητούσαμε, βλέπαμε ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και ξαφνικά έχει διασαλευτεί η εργασιακή ειρήνη! Το κλίμα είναι ποικιλοτρόπως καλύτερο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *