Κύριο άρθροΟικονομία

Εξαιρετική η τουριστική κίνηση στην Θάσο όπως δηλώνει ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Μηδενικός ήταν ο αντίκτυπος από τα γεγονότα στην Τουρκία για την τουριστική κίνηση στην Θάσο, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του  ο δήμαρχος κ. Χατζηεμμανουήλ. Η τουριστική κίνηση το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει αυξητική τάση και με βάση τα στοιχεία των κρατήσεων αναμένεται άνοδος σε σχέση με πέρυσι της τάξεως του 10%. Την ίδια ώρα που διαρκώς στο νησί λειτουργούν νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις .

Αναλυτικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ δήλωσε πως  δεν επηρεάστηκε  ο τουρισμός από το πραξικόπημα στην Τουρκία, τα νούμερα των τουριστών είναι ικανοποιητικά και μάλιστα μεγαλύτερα ίσως από τα αναμενόμενα  και αν κάποιος κάνει σύγκριση την αμέσως  προηγούμενη περίοδο έχει να κάνει με την θρησκευτική γιορτή των Τούρκων οι οποίοι με εκείνη την αφορμή ήρθαν να περάσουν τις διακοπές τους στην Θάσο κατά την διάρκεια αυτής της γιορτής.  «Έχουμε ικανοποιητικό αριθμό τουριστών από την Τουρκία αλλά και από άλλες χώρες και το νησί είναι γεμάτο από τουρίστες ενώ πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε των αριθμό των τουριστών της περυσινής περιόδου» σημείωσε με έμφαση.  Πρόσθεσε πως βρισκόμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού και για ένα ευαίσθητο προϊόν όπως ο τουρισμός δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις.  «Βέβαια υπό κανονικές συνθήκες  μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι εξαιρετικό για την Θάσο» όπως ανέφερε.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ

«Μάλιστα αν συνεχιστούν  με αυτό τον ρυθμό οι κρατήσεις και η προσέλευση των τουριστών το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το περυσινό σε επίπεδο τουριστικής κίνησης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος στην παρατήρηση  ότι κάθε χρόνο προστίθεται και μία μεγάλη τουριστική ξενοδοχειακή μονάδα στην Θάσο, ανέφερε ότι προ ημερών εγκαινιάστηκε το Θάσος  Grand Resort νοτιοανατολικά της Θάσου στην περιοχή Αη  Γιάννης Λουκάς  5 αστέρων, ενώ ανακαινίστηκε και το Αμφίπολης  και παράλληλα στην Σκάλα Ραχώνι  λειτουργεί η νέα μονάδα του Thomas Cook  οπόταν όλα αυτά ανεβάζουν τον πήχη και ενισχύουν το τουριστικό προϊόν της Θάσου που μπορεί να ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς τουρίστες αλλά παράλληλα εξυπηρετεί και όλα τα βαλάντια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *