ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Εντατικές οι εργασίες της ΔΕΥΑΚ στις οδούς Ομονοίας και Γεωργίου Κίτσου στο πλαίσιο της αντικατάστασης του δικτύου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Στη Γεωργίου Κίτσου και στην οδό Ομονοίας εργάζονται πυρετωδώς τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ αυτές τις ημέρες στο πλαίσιο της αντικατάστασης του δικτύου, ένα έργο συνολικά για την Καβάλα άνω των 10 εκ. ευρώ! Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Ξανθόπουλος ανέφερε αρχικά για το έργο της Γεωργίου Κίτσου ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο πλέον το έργο της υψηλής κεντρικής ζώνης να είναι στη Χωράφα σε ένα δύσκολο σημείο στη Γεωργίου Κίτσου. Είναι δύσκολο κομμάτι γιατί υπάρχει και μεγάλη επιβάρυνση από τους κατοίκους, είναι πυκνοκατοικημένη η περιοχή, πολλά αυτοκίνητα, θα αναγκαστούμε λοιπόν να ζητήσουμε διακοπή της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι για να μπορεί να συνεχιστεί το έργο ομαλά. Προχωρεί το έργο αυτό, κλείνουμε ότι ανοίξαμε μπροστά στο σχολείο στο 1ο Λύκειο. Τη Δευτέρα τα σχολεία ανοίγουν να μην υπάρχει επιβάρυνση μπροστά στο σχολείο. Να φύγουμε από δω και να προχωρήσουμε στη Γεωργίου Κίτσου για να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό. Εδώ κατασκευάζονται πρωτεύοντα και δευτερεύοντα δίκτυα διότι γίνεται ταυτόχρονα και η σύνδεση με τη Δεξαμενή της Χωράφας, δεν είναι μόνο τα εσωτερικά δίκτυα που πρέπει να γίνουν εδώ».

ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Για το έργο στην οδό Ομονοίας ο κ. Ξανθόπουλος επισήμανε πως «από τη Δευτέρα θα προχωρήσει εντατικά το έργο της Ομονοίας, δεν έχουμε άλλα περιθώρια να περιμένουμε. Ο χειμώνας είναι μπροστά, μπορεί να έχουμε κάποια προβλήματα λόγω του καιρού, που σημαίνει ότι εκεί εντατικά πλέον θα προχωρήσουμε στο έργο και θα κουμπώνουμε ανά τετράγωνο με τους κάθετους δρόμους που βγαίνουν στην οδό Ομονοίας. Αντιπάτρου, Φιλώτα, όλα αυτά τα τμήματα μέχρι μετά την Κεντρική Πλατεία της πόλης. Οι εργολαβίες δηλαδή εξελίσσονται ομαλά, με εντατικούς ρυθμούς και κυνηγάμε να προχωρήσουμε τα έργα κατά το δυνατόν γρηγορότερα».

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Συμπλήρωσε δε πως «βέβαια για μας το μεγάλο στοίχημα είναι οι ιδιωτικές παροχές. Γιατί το έργο αυτό πρέπει να αρχίσει να αποδίδει κάποια στιγμή και για τους κατοίκους. Θα πρέπει το επόμενο διάστημα να αρχίσουμε να δίνουμε το δίκτυο αυτό σε χρήση, να σταματήσει η χρήση και η παροχή νερού από το παλιό δίκτυο, διότι εάν δεν γίνει αυτό το έργο αυτό δεν έχει καμία σημασία. Η ταλαιπωρία των Καβαλιωτών δεν πιάνει τόπο και βέβαια δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε τέτοια έργα αν τελικά δεν αποδίδονται στην τοπική κοινωνία. Συν το γεγονός ότι για μας έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ως ΔΕΥΑΚ ότι προφανώς θα μας δώσει πολύ λιγότερες ζημιές το νέο δίκτυο από το πεπαλαιωμένο και ταλαιπωρημένο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *