ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ενισχύεται οικονομικά το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου ενισχύεται οικονομικά το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης. Ο δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Νέστου θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τη λειτουργία αυτού του Κέντρου Υγείας.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσομπανόπουλος σημείωσε πως «υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας στη Χρυσούπολη με πολλά λειτουργικά προβλήματα. Εμείς είμαστε δίπλα τους αν και δεν ήταν αρμοδιότητά μας μέχρι τελευταία, οπότε κάποιον ηλιακό που χρειάστηκαν τον βάλαμε και σε θέματα αναλωσίμων συμβάλαμε και σε θέματα καυσίμων. Τώρα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου ήταν μια ενίσχυση σε καύσιμα, πιστεύω να είναι η τελευταία λόγω και καιρού. Οι άνθρωποι έχουν ξεμείνει και ο κόσμος ειδικά της τρίτης ηλικίας που περιμένει είναι σε κατάσταση τραγική. Οπότε τους ενισχύσαμε όσον αφορά το θέμα των καυσίμων. Βέβαια με πρόσφατο νόμο η κυβέρνηση έχει ψηφίσει να μπορούμε να κάνουμε πια προγραμματικές συμβάσεις με τα Κέντρα Υγείας, δηλαδή να τα πάρουμε και με τη βούλα υπ΄ ευθύνη μας ώστε να καλύπτουμε τις λειτουργικές δαπάνες. Όμως με τους ίδιους πόρους, χωρίς ενίσχυση. Με τα συγκεκριμένα δεδομένα, όταν ένας δήμος λοιπόν έχει να κάνει τόσα πράγματα και να ασχοληθεί με τις δικές του δομές, αναλαμβάνει τώρα και τα Κέντρα Υγείας. Οι δικοί μας άνθρωποι και πολίτες πηγαίνουν εκεί, αλλά ενισχύονται οι δαπάνες και τα κόστη αυξάνονται για το θέμα των δήμων γενικότερα. Βέβαια εμείς θα είμαστε κοντά τους, εννοείται ότι θα κάνουμε και την προγραμματική σύμβαση για να μπορούμε και νόμιμα πια χωρίς να χρειάζονται διαδικασίες ιδιαίτερες για να ενισχύουμε όπου χρειαστεί τα Κέντρα Υγείας».

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Όσον αφορά τις Παιδικές Χαρές, ο κ. Τσομπανόπουλος σημείωσε πως «είναι ένα μεγάλο θέμα. Έχω αναλάβει με τον αντιδήμαρχό μου να τις γυρίσω σήμερα (σ.σ. χθες) για να έχω ιδία αντίληψη. Ο Δήμος διαθέτει 49 Παιδικές Χαρές, οι οποίες και οι 49 με την τελευταία νομοθεσία πρέπει να κλείσουν. Κι επειδή έχουμε ήδη μια προκήρυξη που τρέχει για να γίνουν τρεις νέες Παιδικές Χαρές, θα κάνουμε έναν έλεγχο επιτόπιο για να δούμε ποιες από αυτές μπορούν ή να διορθωθούν ή να τις κλείσουμε τελείως πια. Γιατί ενόψει της Άνοιξης και του Καλοκαιριού αλίμονο αν έχουμε το οποιοδήποτε ατύχημα, την ευθύνη την έχει πάντα ο δήμαρχος. Οπότε θέλω να έχω παρουσία και εγώ προκειμένου να αναλάβουμε κα να δούμε ποιες από αυτές έπρεπε να κλείσουν χθες. Δεν γίνεται αλλιώς. Για ψύλλου πήδημα στην κυριολεξία τρέχουμε στα δικαστήρια οι δήμαρχοι. Οπότε γιατί να επιφορτιστούμε με τόσες ευθύνες που είναι άπειρες, πέρα από όλα τα άλλα».

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Για το θέμα των απορριμμάτων ο δήμαρχος Νέστου σημείωσε πως «με τα απορρίμματα η κατάσταση μένει ως έχει. Εμείς συνεχίζουμε να τα πηγαίνουμε στην Ξάνθη. Υπάρχει σύμβαση, δίνουμε 150 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και είμαστε μια χαρά. Υπάρχει σχεδιασμός για ΧΥΤΑ, ήδη είμαστε και στη φάση των δύο πράσινων σημείων που είναι πολύ σημαντικό για μας, γιατί δεν λύνεται το πρόβλημα με όλα τα απορρίμματα να πηγαίνουν στην Ξάνθη γιατί αυτό μας κοστίζει. Πρέπει άμεσα να κινηθούμε, υπάρχει μια κινητικότητα προκειμένου να γίνουν δύο πράσινα σημεία στο δήμο. Τώρα βέβαια υπάρχει κι ένα καινούριο ενδεχόμενο, να υπάρχουν και οι πράσινες γωνιές, όπου θα μπορούν να γίνονται σε κάθε χωριό. Θα μπορούμε να πηγαίνουμε τα κλαδιά, τα φυτά, νομίζω ότι θα λυθούν κάποια προβλήματα προκειμένου να μη γίνεται ανεξέλεγκτη ρίψη σε κανάλια και γύρω από τους οικισμούς. Τώρα περιμένουμε τους ανθρώπους της κοινωνικής εργασίας, γιατί οι εργαζόμενοι που έχουμε στην καθαριότητα είναι πάρα πολύ λίγοι, δεν φτάνουν κι ενόψει του καλοκαιριού. Ευελπιστούμε ότι θα ενισχυθούμε με τους ανθρώπους αυτούς, αλλά και αυτό κάπου έχει κολλήσει με τις ενστάσεις και δεν προχωράει. Αναμένουμε εξελίξεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *