Κύριο άρθροΠολιτική

Ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για την προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ ενάντια στην όδευση του αγωγού ΤΑΡ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ενημέρωσε χθες ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας κ. Βελάκης για το θέμα της προσφυγής του Δήμου κατά του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ σε ότι αφορά την όδευσή του. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα εκδικάστηκε η προσφυγή του Δήμου Καβάλας και των αγροτών του Δ.Δ. Φιλίππων μετά από μια σειρά αναβολών. Ο κ. Βελάκης ζήτησε να επικαιροποιηθεί το τελευταίο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον αγωγό ΤΑΡ για να προχωρήσει ενισχυμένος από νομικής απόψεως, γεγονός το οποίο  και έγινε, ενώ προστέθηκε μία παράγραφος στο τέλος που ανέφερε ότι η επικαιροποίηση έγινε έπειτα από την παρέμβαση του δημοσίου υπέρ του αγωγού ΤΑΡ. Στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Βελάκης ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν το μοναδικό θεσμικό όργανο που στάθηκε δίπλα τους στη διεκδίκηση της προσφυγής, η οποία εκδικάστηκε από την επταμελή ανώτερη σύνθεση του ΣτΕ και μάλιστα η δίκη διήρκησε δυόμιση ώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν μια σκληρή αντιπαράθεση των δύο πλευρών καθώς η δίκη δεν ήταν αμιγώς νομική αλλά και πολιτική, όπου νικητής κατά γενική ομολογία ήταν ο Δήμος Καβάλας σε ότι αφορά τις εντυπώσεις. Ο κ. Βελάκης καυτηρίασε την απουσία των βουλευτών του Νομού Καβάλας από τη δίκη όπου υπήρξε ταύτιση του δημοσίου με τη θέση του ΤΑΡ κατά του δήμου και των αγροτών.

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Πρόσθεσε δε ότι επέλεξαν την τακτική ενάντια σε πολλούς, τονίζοντας ότι η μάχη δεν τελειώνει και θα ολοκληρωθεί σε λίγους  μήνες. Ο ίδιος ανέφερε στην προσφυγή ότι οι αγρότες και ο Δήμος Καβάλας είναι υπέρ της ανάπτυξης και δεν θα πρέπει η μία ανάπτυξη να προσβάλει την άλλη σε ότι αφορά το έργο του αγωγού. Στο δικαστήριο ανέφερε ότι η μία όδευση του αγωγού πέφτει πάνω στην άλλη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του ανώτατου δικαστή, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο φάνηκε σαν να κοροϊδεύει η κατασκευάστρια εταιρία με τη στάση της. Καταληκτικά σχολίασε ότι απέναντι στο θηρίο θα πρέπει να παίξεις έξυπνα για να το νικήσεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος με επιστολή του που αναγνώστηκε ζήτησε τη σύσταση επιτροπής για θέματα ΔΕΥΑΚ και ΧΥΤΑ καθώς όπως υποστήριξε οι δύο σταθμοί του βιολογικού καθαρισμού στην Άσπρη Άμμο και στο Δάτο δεν λειτουργούν σωστά και προκαλούν διαρροή λυμάτων. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα αντέτεινε ότι χθες στη συνεδρίαση ήταν υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΚ για να ενημερώσουν για το πρόβλημα με τα νιτρικά στο Ζυγό αλλά και για όλα τα προβλήματα της επιχείρησης, με τον κ. Παπαδόπουλο να απαντά ότι ως παράταξη δεν θέλουν υπηρεσιακούς παράγοντες, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας είναι αναξιόπιστη. Ο κ. Βέρρος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα ως τακτικό, όπως κι έγινε αμέσως μετά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, οπόταν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΚ ενημέρωσαν για τα πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *