ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ενημερωτική εκδήλωση στη Θάσο για προγράμματα  Leader από την Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΕ

Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει στη Θάσο, στο Καλογετικό του Λιμένα, η Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΕ για προγράμματα Leader. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος  της εταιρείας κ. Μιχάλης Σκορδάς.

Όπως είπε, «από τις 15 Μαΐου είναι σε Προκήρυξη, σε ανοιχτή πρόσκληση, τα έργα δημόσιου χαρακτήρα του καινούργιου Leader. Είναι η αναμενόμενη πρόσκληση εδώ και 1,5 χρόνο, επομένως η πρόσκληση αφορά –γιατί είναι μόνο του Γεωργικού Ταμείου- τις τρεις δημοτικές ενότητες Παγγαίου, Θάσου και Νέστου, και τη δημοτική ενότητα Φιλίππων σε ό,τι αφορά το δήμο Καβάλας. Άρα υπάρχει ένα πρόγραμμα δημοσιοποίησης αυτής της πρόσκλησης που ξεκίνησε 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί 30 Ιουνίου, που αφορά και τους 4 δήμους. Η πρώτη εκδήλωση που κάνουμε είναι αυτή στο Καλογερικό της Θάσου. Θεωρείται και απομακρυσμένο το νησί, επομένως είπαμε να ξεκινήσουμε από ‘κει και θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου. Είναι μία εκδήλωση δημοσιοποίησης του προγράμματος που δεν αφορά μόνο το δήμο Θάσου, που κυρίως αφορά τους δήμους η συγκεκριμένη πρόσκληση, αλλά μπορεί να αφορά και άλλες συλλογικότητες, τους συλλόγους και διάφορους άλλους συλλογικούς φορείς με σκοπό υλοποίησης αυτού που προκηρύσσεται. Δηλαδή ένας αθλητικός σύλλογος θα μπορούσε να κάνει μία επένδυση βελτίωσης ενός αθλητικού κέντρου που είναι στην κατοχή του, αν είναι στο καταστατικό του έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις και στους άλλους τρεις δήμους και αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι το πρόγραμμα τα έργα δημόσιου χαρακτήρα τα προκηρύσσει τέλη Ιουνίου- αρχές Ιουλίου. Άρα μέσα στο καλοκαίρι, δυστυχώς, γιατί τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες, θα έχουμε την πρώτη πρόσκληση ιδιωτικών επενδύσεων του συγκεκριμένου προγράμματος που είναι από τα μεγαλύτερα σε δημοφιλία προγράμματα στη χώρα.

Θα μιλήσουμε σύντομα σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά έργα που έχουν και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Θα υπάρξει ένα ευρύτερο σχέδιο δημοσιοποίησης το οποίο θα το κοινωνήσουμε και με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τις επόμενες μέρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *