Ενημερωτικής εξειδικευμένη ημερίδας για θέματα ενέργειας από το Σωματείο Καφεζυθοπωλών
”Τα τελευταία χρόνια το θέμα της ενέργειας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα για το επιχειρείν στην Ελλάδα και φυσικά για τον κλάδο της εστίασης. Η ενέργεια αποτελεί έναν απρόβλεπτο παράγοντα στη διαμόρφωση των κοστολογίων των επιχειρήσεων, γιατί δεν γνωρίζουμε από λογαριασμό σε λογαριασμό τι θα κληθούμε να πληρώσουμε”.
Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών και Ιδιοκτητών Καφετεριών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, μ’ αφορμή τη διοργάνωση ενημερωτικής εξειδικευμένης ημερίδας για θέματα ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ο,Ε.Β.Ε.Κ. την ερχόμενη Τετάρτη (14/5).
ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ
”Δεν μπορούμε πλέον το κομμάτι της ενέργειας να το συμπεριλάβουμε στα κοστολόγιά μας. Είναι τεράστιο το πρόβλημα, δεν διορθώνεται. Πλέον οι λογαριασμοί των παρόχων αποτελούν εξισώσεις για πολύ δυνατούς λύτες. Γι’ αυτό μπήκαμε στη διαδικασία με εξειδικευμένους και καταξιωμένους ενεργειακούς συμβούλους να μπορέσουμε και εμείς να βγάλουμε στην κυριολεξία μία άκρη και να πάρουμε συμβουλές τουλάχιστον για το ποιο συμβόλιο θα διαλέξουμε, ίσως και ποιος πάροχος, όσον αφορά το δικό μας κλάδο, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός και οικονομικός”, τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Βαφείδης.
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ”ΜΕΝΟΥ” ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Όσον αφορά την εξειδικευμένη ημερίδα που διοργανώνει το Σωματείο Καφεζυθοπωλών και Ιδιοκτητών Καφετεριών Καβάλας σε συνεργασία με την ”Δέλτα Ενεργειακοί Σύμβουλοι” (Αποκλειστικοί Σύμβουλοι Ενέργειας της Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τέταρτη 14 Μαΐου στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας Καβάλας (Ερμού 13), θα έχει ως κύριο θέμα της:
“Μείωση ενεργειακού κόστους στην εστίαση: Έξυπνες λύσεις για μείωση δαπανών και αύξηση κερδών”. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν εξατομικευμένα συμβόλαια για επιχειρήσεις εστίασης, σχεδιασμένα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας για κουζίνες, ψυγεία και φωτισμό. Επενδυτικές ευκαιρίες σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για εστιατόρια και καφετέριες. Έξυπνες πρακτικές διαχείρισης ενέργειας που μειώνουν τη σπατάλη και αυξάνουν την αποδοτικότητα. Συνεχής παρακολούθηση της αγοράς ενέργειας και έγκαιρη ενημέρωση για ευκαιρίες μείωσης τιμολογίων.
ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Ερωτηθείς τέλος σχετικά με την κίνηση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον χώρο της εστίασης στην πόλη της Καβάλας, ο Γιώργος Βαφείδης απάντησε ότι ”’Όσο ο καιρός βελτιώνεται και αποτελεί σύμμαχο των επαγγελματιών της εστίασης τόσο θα βελτιώνεται και η οικονομική μας κατάσταση. Βέβαια θαύματα δεν γίνονται. Τι να το κάνεις όταν είναι καλός ο καιρός και η τσέπη είναι άδεια; Σίγουρα όμως βελτιώνεται κάπως η ψυχολογία του καταναλωτή, η συχνότητα εξόδων από το σπίτι είναι μεγαλύτερη και ας μην ξεχνάμε ότι όσο προχωράμε προς τους θερινούς μήνες τόσο αυξάνεται και η επισκεψιμότητα των ξένων τουριστών. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κριτικάρω τους τουρίστες βάσει της οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται, όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα γενικότερα στην τοπική οικονομία”.