ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ενημέρωση για το αεροδρόμιο Καβάλας από την η Fraport

Χθες στις 5.30 το απόγευμα   επισκέφθηκε  τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο στο γραφείο του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, στο πλαίσιο συνάντησης γνωριμίας. Παρών ήταν και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ σε Θέματα Τουρισμού ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης. Ο κ. Zinell ενημέρωσε  τον  κ. Μαρκόπουλο πάνω στο πρόγραμμα αναβάθμισης του Διεθνούς Αεροδρομίου καβάλας καθώς συγκαταλέγεται στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν  στην Fraport Greece.

Ο κ. Μαρκόπουλος καλωσόρισε τον κ. Zinell στην Περιφέρεια τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όπως και ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος  αλλά και ο κ. Αμοιρίδης θεωρούν ότι η Fraport είναι ένας σημαντικός παράγοντας που από εδώ και στο εξής εκ των πραγμάτων θα επιτελέσει έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη  του Αεροδρομίου και οπωσδήποτε τους ενδιαφέρει όχι μόνον η ανάπτυξη του Αεροδρομίου που αυτή καθ` εαυτή δεν είναι αυτοσκοπός αλλά τους ενδιαφέρει το Αεροδρόμιο της Καβάλας που είναι ένα από τα δύο της Περιφέρειας που περιέρχεται στην διαχείριση της Fraport, να έχει ανάπτυξη στους εμπορικούς,  επιβατικούς και τουριστικούς τομείς. Ως εκ τούτου ευχαρίστησε τον κ. Zinell για την επίσκεψη του  στο γραφείο του καθώς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του ζητήματα αυτού του ενδιαφέροντος.

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

Από πλευράς του ο κ. Zinell ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή που έτυχε από τον κ. Μαρκόπουλο τονίζοντας την   χαρά του που είχε την ευκαιρία να βρεθεί και πάλι στην όμορφη πόλη της Καβάλας με σκοπό να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Μαρκόπουλο για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτύξουν συνέργειες για το αεροδρόμιο. Πρόσθεσε δε πως σκοπεύουν μέσω αυτών των συνεργειών να αυξήσουν την επιβατική κίνηση, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες  όχι μόνον για την περιοχή που βρίσκεται το αεροδρόμιο αλλά για την ευρύτερη περιοχή γενικότερα. Σημείωσε δε πως έχουν συγκεκριμένες αναπτυξιακές  προοπτικές για το Αεροδρόμιο και για αυτό τον λόγο επενδύουν 1,2 δις ευρώ και για τα 14 αεροδρόμια καθώς επίσης και 300 περίπου εκ. ευρώ για επενδύσεις στην επόμενη 4ετία. «Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι να αναλάβουμε την λειτουργία των αεροδρομίων ενώ έχει στελεχωθεί το αεροδρόμιο της Καβάλας    και σήμερα μαζί μας είναι και ο νέος Διευθυντής του Αεροδρομίου και στα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσει η σχετική διαδικασία» σημείωσε χαρακτηριστικά. Συμπληρωματικά ανέφερε πως για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας στηρίζουν πολλά στις συνέργειες και στην συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς διότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να πετύχουν τους απαιτουμένους στόχους.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε ότι αφορά τις νέες θέσεις εργασίας στο Αεροδρόμιο Μ. Αλέξανδρος απάντησε ότι ήδη έχουν στελεχώσει σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις εργασίας στο Αεροδρόμιο και θα έχουν και κάποιες άλλες προσλήψεις το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ παράλληλα προχωρούν με το κομμάτι που αφορά την πυροσβεστικής υπηρεσίας στο αεροδρόμιο που και αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας όπως επίσης θα υπάρξει και επέκταση  σε  νέες εμπορικές περιοχές και δραστηριότητες αλλά και νέους προορισμούς πτήσεων.

** Ο κ. Μαρκόπουλος δώρισε μία γκραβούρα του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κ. Zinell, τονίζοντας του ότι προσφάτως εντάχθηκε στα προστατευόμενα Μνημεία παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *