ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Εναλλακτικούς τρόπους στήριξης των επιχειρηματιών αναζητά το Επιμελητήριο Καβάλας μετά τη ματαίωση της Έκθεσής του, «Kavala Expo»

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Λόγω του κορωνοϊού η ετήσια έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας «Kavala Expo» δεν θα πραγματοποιηθεί μετά από 27 συναπτά έτη. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε ότι προέχει η υγειονομική ασφάλεια και αναζητούν μία εναλλακτική λύση.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «δυστυχώς για την Έκθεσή μας που γίνεται επί 27 συνεχή χρόνια, ξεκινώντας κάτω από το κτήριο της Νομαρχίας, πηγαίνοντας μετά στο λιμάνι και τα τελευταία 10 χρόνια περίπου στη Νέα Καρβάλη, έρχεται μία υγειονομική κρίση που έχει εξελιχθεί και σε μία πολύ μεγάλη οικονομική κρίση, να μην μας επιτρέψει φέτος να την πραγματοποιήσουμε. Συμβαίνει σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία. Σεβόμενοι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και βάζοντας προτεραιότητα την υγεία όλων μας, κι από τη στιγμή που και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με την οποία ήμασταν συνδεδεμένοι στην προσπάθεια να χτίσουμε κι εμείς τη δική μας, καταλήξαμε σε μία απόφαση και αναζητούμε ουσιαστικά, για να μην αισθάνονται οι επιχειρηματίες ότι το Επιμελητήριο θα μείνει μακριά από τη στήριξή τους, τρόπους μέσα από νέα μέτρα και μέσα. Ίσως με μία virtual έκθεση, μέσα από be to be συναντήσεις που θα οργανώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρξουν οι επαφές των επιχειρήσεων με πελάτες, καταναλωτές, επιχειρηματίες ανά τον κόσμο. Έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση με ασφάλεια.

Θεωρώ ότι ναι, μεν, ματαιώνεται φέτος η Έκθεση, αλλά αναζητούμε τρόπους που θα την ζωντανέψουν με διαφορετικό τρόπο και μήνυμα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο για τις μάσκες που πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους, είπε ότι «είναι ένα σοβαρότατο θέμα. Βλέπουμε ότι εντείνονται οι έλεγχοι σε όλων των ειδών τα καταστήματα και γραφεία και αποφασίσαμε για άλλη μία φορά να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όπως και οι εργαζόμενοί τους. Βλέπουμε ότι τα πρόστιμα θα ενταθούν περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι ένα από τα μέτρα που εφαρμόζονται προκειμένου να γίνεται χρήση μάσκας κυρίως και να υπάρχει η ατομική ευθύνη του καθένα για την προστασία του. Δώσαμε μια αναλυτική ανακοίνωση για τη χρήση μάσκας και για τα τσουχτερά πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται, ώστε να μην έχουμε αρνητικές καταστάσεις το επόμενο διάστημα. Η ενημέρωση θα παίξει σημαντικό ρόλο από ‘δω και πέρα αλλά και η ατομική ευθύνη του καθενός. Ας ελπίσουμε τώρα να έχουμε την έξαρση και ο χειμώνας να είναι πιο χαλαρός και να μην συζητάμε ξανά για lock down, κλείσιμο αγοράς κλπ. Θέλει προσοχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *