ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από Ρωσία με ευοίωνα μηνύματα» προαναγγέλλει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  Κώστας Αντωνιάδης

Από τον Μάιο θα επαναληφθούν οι απευθείας πτήσεις Καβάλας – Μόσχας με μεγαλύτερο αεροσκάφος σε σχέση με πέρυσι. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε ότι το γεγονός αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη για τα τουριστικά μας πράγματα.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Αντωνιάδης «Η Καβάλα και η Περιφέρεια μας γίνονται κόμβος και πόλος έλξης Ρώσων τουριστών. Και αυτό δείχνουν και οι αριθμοί αλλά και οι επενδύσεις που γίνονται από τον όμιλο Μουζενίδη στην περιοχή μας.

Όπως είναι γνωστό θα λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι η ανακαινισμένη τουριστική μονάδα TOSKA BEACH αλλά και η αεροπορική σύνδεση που έχουμε από την Μόσχα προς την Καβάλα που  και πέρσι πήγε πάρα πολύ καλά και για αυτό τον λόγο το αεροπλάνο που θα διαθέσει η Ellinair από τους  148 επιβάτες που ήταν πέρσι φέτος γίνεται μεγαλύτερο και γίνεται πλέον 168 επιβατών!   Δηλαδή 20 επιπλέον επιβάτες στις πτήσεις Ρωσίας (Μόσχας) – Καβάλας.

Για αυτό και λέω ότι η Περιφέρεια μας και ειδικότερα η περιοχή της Καβάλας και το νησί της Θάσου, γίνονται πόλος έλξης και για αυτό τον λόγο η Περιφέρεια ήταν παρούσα σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις που έγιναν στις 24 και 25 Ιανουαρίου στην ρωσική πρωτεύουσα».

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Όπως ανέφερε «Παρουσίασα εγώ προσωπικά σε 32 υπουργούς τουρισμού της χώρας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον τουρισμό μας και ιδίως τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό ως θεματική ενότητα με τα μοναστήρια μας και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Παράλληλα παρουσίασα και με δικό μας περίπτερο μέσω του ΕΟΤ την Περιφέρεια ΑΜΘ και ειδικά παρουσιάσθηκε η Καβάλα και η Θάσος προκειμένου να δείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο όμιλος Μουζενίδης και η Ellinair στηρίζουν την περιοχή μας με τουριστική κίνηση που οι ίδιοι εξυπηρετούν ενώ φαίνεται η καλή συνεργασία που έχουμε με την εταιρεία.

Άλλωστε διαφημίζεται και η Περιφέρεια ΑΜΘ μέσα από τα αεροσκάφη του ομίλου ενώ γενικά γίνεται μια προσπάθεια απόδοσης παρακαταθήκης για τον τουρισμό από την Ρωσία. Μιλάμε και εμείς συνολικά για την τουριστική μας προσπάθεια για να αναπτύξουμε μέσω αυτού του κομματιού που λέγεται τουρισμός,  και τον πολιτισμό, τις επενδύσεις και άλλα πολλά που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή μας» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *