ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Εμμένει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος σε διευκρινήσεις για την εξαφάνιση της 14χρονης…

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος έχει ασχοληθεί έντονα με την περίπτωση της 14χρονης  που ήταν αγνοούμενη για ημέρες και τελικά βρέθηκε.  Ο ίδιος σε δηλώσεις του τονίζει την ανάγκη ενδελεχούς έρευνας.

Όπως ανέφερε «Είναι αλήθεια πως ασχολήθηκα πολύ με αυτό το θέμα. Είμαι επίμονος. Είναι γνωστό ότι είχε εξαφανισθεί και αναζητείτο επί 20 ημέρες μια 14 χρονη κοπέλα, η Μαριάννα που έμενε στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στη Ν. Ηρακλείτσα. Μετά από 20 ημέρες αναζητήσεων βρέθηκε».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες αλλά και στον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού»,  για να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν το διάστημα που ήταν υπό αναζήτηση 14χρονο κόριτσι. Τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έφτασε μέχρι και στο γραφείο του Εισαγγελέα για να λύσει το κατά τη γνώμη του μυστήριο. Εξηγεί ότι θέλει να διαψευστούν από τα αρμόδια χείλη πολλές φήμες που αναφέρονται στην ίδια υπόθεση.

«Έφτασαν και στα αυτιά μου φήμες, τις οποίες δεν ασπάζομαι και δεν θεωρώ ότι είναι 100% αληθινές. Πλην όμως με προβληματίζει όλο αυτό το πέπλο σιωπής το οποίο απλώνεται πάνω σε αυτό το ζήτημα και έχει να κάνει με κάποια ερωτήματα τα οποία έθιξα δημόσια».

Του προκαλεί απορία το ότι με ένα σύντομο δελτίο τύπου ανακοινώθηκε ότι το κορίτσι βρέθηκε και ότι είναι καλά στην υγεία του. Κυκλοφορούν -είπε ο κ. Γραμμένος- διάφορες φήμες. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν τις δέχεται. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι: «Με προβληματίζει το πέπλο σιωπής για την υπόθεση. Ζητώ αναλυτικές πληροφορίες αν υπήρξε σε βάρος του παιδιού κάποιο ποινικό αδίκημα. Τα ίδια είπα και στον Εισαγγελέα που επισκέφθηκα και περιμένω. Ζητώ να αποδοθούν ευθύνες αν κάτι συνέβη στο παιδί. Σε βάρος αυτού του παιδιού που από ό,τι έμαθα διανοητικά δεν είναι και στον υψηλότερο βαθμό θέλω να μάθω αν διεπράχθησαν ποινικά αδικήματα. Είναι σοβαρό αυτό το ζήτημα και μιλάμε για ένα 14χρονο παιδί. Αναμένω τις απαντήσεις».

ΠΕΡΙ ΦΗΜΩΝ

Ο ίδιος τόνισε ότι με τις  φήμες που απλώνονται στην πόλη δημιουργείται ένα κλίμα ανασφάλειας το οποίο πρέπει γρήγορα πια να λυθεί. «Οι ψίθυροι γίνονται αφορμές για φωνές. Μιλάμε για ένα θέμα που αφορά την κοινωνία της πόλης και νομίζω ότι η σιωπή της Αστυνομίας, του Χαμόγελου του Παιδιού δεν συμβάλλουν στο να ηρεμήσει η κατάσταση!».

Ο κ. Γραμμένος έδωσε δημοσιότητα στο ζήτημα και ανέμενε κάποια απάντηση και κάποια ευαισθητοποίηση. «Εγώ βλέπω μια εκκωφαντική σιωπή.

Η έρευνα έφτασε μέχρι το διοικητή του νοσοκομείου Τάσο Καρασάββογλου. Ερωτηθείς σχετικά με την σύντομη νοσηλεία της 14χρονης στην Παιδιατρική Κλινική απάντησε ότι δεν διαπιστώθηκε να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η νοσηλεία του στην κλινική έγινε για προληπτικούς λόγους ή για λόγους ελέγχου της γενικότερης κατάστασης της υγείας του. Άραγε γιατί είναι τόσο δύσκολο να βγει μια επίσημη θέση; Εγώ θέλω να αποδοθούν ευθύνες αν αυτό το παιδί έχει κακοποιηθεί έστω και από ένα άτομο» τόνισε. Βέβαια συνεχώς ζητάει επίσημη ενημέρωση. «Υπάρχει κάτι που σέρνεται ως φήμη αλλά πρέπει να δοθεί μια επίσημη απάντηση και θέση και ας διδόταν ένα τέλος στην φήμη που από στόμα σε στόμα μεγαλώνει» τόνισε καταληκτικά.

Μια σκέψη για το “Εμμένει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος σε διευκρινήσεις για την εξαφάνιση της 14χρονης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *