«Εμείς συνεχίζουμε αλλά χρειάζεται χρόνος για το έργο στο τοιχίο στο Παληό» δηλώνει η Ευαγγελία Δρακονάκη

Συνεχίζονται οι εργασίες στο τοιχίο που κατέρρευσε στο Παληό  αλλά το έργο καθυστερεί. Σχετικές δηλώσεις έκανε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ευαγγελία Δρακονάκη.

 

Η κ. Δρακονάκη ρωτήθηκε και για την εξέλιξη της αποκατάστασης του δρόμου στο Παληό, έτσι διευκρίνισε ότι το σημείο της ζημιάς είναι δύσκολο διότι βρίσκεται στο όριο γειτνίασης του κοινόχρηστου δρόμου με ιδιόκτητο οικόπεδο. Η διαδικασία κυλά ομαλά, σημείωσε η κ. Δρακονάκη, η μελέτη για το τοιχίο έχει συνταχθεί και θεωρηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία, άρα απομένουν τα διαδικαστικά προκειμένου να αρχίσει η εφαρμογή του έργου.

«Μάλιστα θα τονίσω  ότι πρόκειται για δύο επιμέρους έργα. Το πρώτο αφορά στην κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης και το δεύτερο αφορά στην αποκατάσταση του οδοστρώματος. Η υπόθεση είναι αρκούντως δύσκολη διότι περιλαμβάνει μελέτες για την ασφαλή διέλευση πεζών. Δεν είναι βέβαια το έργο ίδιο ως αυτό της τρύπας του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας  στην παραλιακή λεωφόρ. Οι ισορροπίες είναι μεγάλες, μιλάμε για έργα αντιστήριξης. Υπάρχουν πολλές διαδικασίες, οι μελέτες πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφαλή διέλευση του κοινού. Ασφαλή πρόβλεψη για την αποπεράτωση του έργου δεν θα κάνω, επισημαίνω όμως ενδεικτικά ότι ο χρόνος ωρίμανση του τσιμέντου στο τοιχίο αντιστήριξης θα διαρκέσει από είκοσι έως εικοσιπέντε ημέρες. Αναζητείται τρόπος ώστε να εκτελούνται ταυτοχρόνως ορισμένες εργασίες, τόσο στην κάτω πλευρά του δρόμου, όσο και στην πλευρά διέλευσης των οχημάτων. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα.

Η αποπεράτωση θα αργήσει κι εξαιτίας του γεγονότος ότι ο δρόμος είναι πολυσύχναστος χωρίς να δίνεται η δυνατότητα παύσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τελείως το δρόμο» σημείωσε αρχικά.

ΣΗΜΑΝΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Ενισχύθηκε περαιτέρω η ειδική σήμανση στο προβληματικό σημείο στο Παληό  ώστε να καλυφθούν όσοι αγνοούν τους έκτακτους κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς που επιβάλει η κατάσταση. Σημάνσεις σε επίκαιρα σημεία υπάρχουν επίσης, προειδοποιώντας τους οδηγούς ότι στο συγκεκριμένο δρόμο απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων. Θεωρώ ότι όποιος ανεβαίνει σε ένα όχημα πρέπει να ξέρει να διαβάζει τις πινακίδες.  Οι επιπλέον πινακίδες και κώνοι τοποθετήθηκαν την Τρίτη από το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας. Μάλιστα ξέρω ότι έγινε ένα δύσκολο περιστατικό με τη διέλευση ενός λεωφορείου και επίσης ήμουν παρούσα όταν βυτιοφόρο έπρεπε να περάσει και φρόντισε να ενημερώσει εκ των προτέρων την Τροχαία, η οποία   με επιτόπου περιπολικό έκλεισε η κίνηση για να περάσει αυτό».

ΕΡΕΥΝΑ

Η Ευαγγελία Δρακονάκη ρωτήθηκε επίσης και για την έρευνα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Καλαμίτσας, την οποία διενέργησε ο δικηγόρος Φάνης Γκερλεκτσής. «Επί του παρόντος δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο. Ο Δήμος Καβάλας παρεμβαίνει στην ακτή, μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Καθαριότητας. Οι απαραίτητες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί ώστε να εξασφαλισθεί καθαρό περιβάλλον για τους  λουόμενους. Καμία όχληση δεν υπήρξε από την κατεύθυνση της πολιτείας. Από την ΕΤΑΔ δεν έχουμε κάτι. Ούτε κρούση, ούτε διεκδίκηση» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση