ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Εμείς πιέζουμε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την ματαίωση σταθμού διοδίων» δηλώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας  Κώστας Μορφίδης

Χθες  πραγματοποιήθηκε ένα συλλαλητήριο στην Καβάλα για τα διόδια στην Παράκαμψη Καβάλας με τα οποία αντιδρά όλη η Καβάλα. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Κώστας Μορφίδης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας αρχικά ότι   «Εμείς ξέρουμε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης και δη από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών που είναι υπεύθυνο, γίνεται κάθε προσπάθεια για να εφαρμοσθεί το αναλογικό σύστημα πληρωμής των διοδίων.

Και μάλιστα ο υπουργός κ. Σπίρτζης θα παραδώσει την μελέτη για την λειτουργία των αναλογικών διοδίων στους ειδικούς.  Μέσα σε αυτούς είναι και η Εγνατία βεβαίως και αφορά στο σύστημα που προτίθεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι το τελικό βήμα για να μην επιμείνει η Εγνατία Οδός στην λειτουργία των διοδίων.

Η συμφωνία που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι όταν λειτουργήσει το αναλογικό σύστημα διοδίων θα καταργηθεί το παλιό σύστημα. Ο σταθμός διοδίων στην Καβάλα δεν ξέρω αν θα γίνει, εμείς λέμε ότι δεν συνάδει με την απλή λογική η δημιουργία νέου σταθμού και αυτό προσπαθούμε να πείσουμε τους ιθύνοντες».

ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Όπως ανέφερε ακολούθως «Εμείς κάναμε επαφές και διαπραγματεύσεις  και  είχαμε και τη δέσμευση του Φεβρουαρίου. Απλά εμείς ζητήσαμε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργείων που έχουν κάποιες αρμοδιότητες, δηλ. των υπ. Υποδομών και Οικονομίας ως προϊστάμενος του ΤΑΙΠΕΔ το τελευταίο, για να υπάρξει συζήτηση για το τι θα γίνει στα αναλογικά διόδια.

Αυτή η  συνάντηση δεν έγινε και ελπίζουμε να γίνει τις επόμενες ημέρες. Και από την άλλη ξέρουμε ότι το Υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο να παρουσιάσει την σχεδόν τελειωμένη μελέτη.

Ο στόχος μας είναι να μην κατασκευασθούν καθόλου τα μετωπικά διόδια. Αυτό είναι το λογικό. Αν δεν το κάνουν αυτό, εμείς ως βουλευτές θα πιέσουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Εδώ γίνεται μια σπατάλη των πόρων αφού γίνονται πράγματα που δεν χρειάζονται.

Όλο αυτόν τον καιρό εμείς πιέζουμε. Και η συνάντηση με το υπουργείο έγινε πριν προκύψει το όλο θέμα. Απλά πιέζουμε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, αυτό είναι σίγουρο».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *