ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Εμείς μεσολαβούμε στο πλαίσιο της νομιμότητας» δηλώνει ο βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης αναφορικά με το θέμα της ΕΤΑΔ

Εμπλοκή έχει σημειωθεί στο θέμα της παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας  στον Δήμο Καβάλας καθώς σύμφωνα με την δήμαρχο κ. Τσανάκα η ΕΤΑΔ ζητά από τον Δήμο Καβάλας να πληρώσει το πρόστιμο που της επεβλήθη  από την Πολεοδομία Καβάλας για τις πολεοδομικές παραβάσεις που εντοπίστηκαν σε κτίριο της ακτής που λειτουργούσε το πρώην Μερσέντες. Δηλώσεις  έκανε σχετικές ο βουλευτής κ. Εμμανουηλίδης.

Ο κ. Εμμανουηλιδης αρχικά  σχολίασε πως «Eμείς να μεσολαβήσουμε προς την άρνηση; Εξαρχής δηλώσαμε ότι ζητούμενο είναι η κανονικότητα, η νομιμότητα και η διευθέτηση του θέματος πάνω στη συγκεκριμένη βάση. Αν αυτά εξασφαλισθούν τότε η δήμαρχος θα έχει την αμέριστη στήριξη. Όχι όμως σε μια βάση άρνησης. Η δήμαρχος πάντως έχει απόλυτο δίκιο όταν διαχωρίζει ανεξάρτητες περιπτώσεις όπως το πρόστιμο της ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα και την παραχώρηση του παλιού Δικαστηρίου. Οι περιπτώσεις είναι ανεξάρτητες και άρα δεν μπορεί το πρόβλημα της μίας υποθέσεως να μετακυλήσει στις υπόλοιπες. Πιλότος κάθε υποθέσεως πρέπει να είναι η νομιμότητα».

ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν η ΕΤΑΔ αντιμετώπισε δίκαια τη δήμαρχο στη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης, ο κ. Εμμανουηλίδης  απάντησε ότι  «Το δίκαιο και το άδικο είναι σχετικά. Υπάρχει ένα πρόβλημα, που καλώς ή κακώς προκλήθηκε από το Δήμο Καβάλας καθώς η Πολεοδομία επέβαλε ένα σοβαρό πρόστιμο στην ΕΤΑΔ, έτσι η ΕΤΑΔ βρίσκεται εκτεθειμένη με ένα ποσό της τάξεως του ενός εκατομμυρίου. Άραγε, αυτό δε θα πρέπει να τακτοποιηθεί με την υπαιτιότητα εκείνου που το προξένησε;

Η ΕΤΑΔ από την πλευρά της δεν μπορούσε να πράξει κάτι διαφορετικό αφού βρέθηκε προ τετελεσμένου. Θα έχανε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να τακτοποιήσει την οικονομική υποχρέωση προκειμένου να απεμπλακεί».

ΠΕΡΙ ΒΦΛ

Κληθείς ο κ. Εμμανουηλίδης να σχολιάσει τις εξελίξεις στη ΒΦΛ και εάν παρατηρείται κάποιο πρόβλημα με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο βουλευτής επεσήμανε ότι «Υπάρχει κάτι ορθό σ’ αυτή την υπόθεση άραγε; Δεν μπορούμε να λύνουμε τα πάντα μέσα από την κατοχύρωση της υπηρεσιακής οδού. Όταν βοά η τοπική κοινωνία κι όταν γίνεται αντιληπτό πως έχουμε καραμπινάτες παραβιάσεις της νομιμότητας, είναι δυνατόν να επικαλούμαστε υπηρεσιακούς χρόνους; Ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εργασίας  κ. Νεφελούδης έχει ζητήσει να μη διευκολύνεται η παρανομία. Η ELFE έχει πάψει να υφίσταται και εμφανίστηκε η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, που επίσης φεύγει ως δια μαγείας. Που θα πρέπει επιτέλους να στραφούμε; Σε μια εταιρεία που έπαψε να λειτουργεί κι άρα δε διαθέτει νομιμότητα; Αυτά είναι πρωτάκουστα. Κι επιτέλους, δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε παρόμοιες παραβιάσεις. Αυτή η υπόθεση έχει καταντήσει παραμύθι με δράκους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *