«Εμείς είμαστε καθαροί , είμαστε ανιδιοτελείς» δήλωσε από την Καβάλα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης

Ως γνωστό, στην Καβάλα βρέθηκε  προχθές ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος πραγματοποίησε την κεντρική πολιτική του ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου GALAXY και παρουσία, μεταξύ άλλων, των βουλευτών Καβάλας του κόμματος κ.κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Γιώργου Παπαφιλίππου, του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θόδωρου Μπόνου, των δημάρχων Θάσου και Παγγαίου κ.κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ και Φίλιππου Αναστασιάδη αντίστοιχα και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Συμπαράταξη Πολιτών κ. Άρη Βέρρου. Ο υπουργός στην ομιλία του έκανε μία ανασκόπηση των 2 ετών και 2 μηνών κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας αρχικά ότι  «Για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο στην Ελλάδα εμφανίστηκε μία Αριστερά που δε φυγομαχεί, δεν καταστροφολογεί, δεν ασκεί στείρα κριτική, αλλά βάζει τα χέρια της στην φωτιά, γι′ αυτό και ο λαός μάς εμπιστεύτηκε τις τύχες της χώρας δύο φορές».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα τοξικά ομόλογα που έφεραν το ξέσπασμα της κρίσης στις ΗΠΑ, σχολιάζοντας  ότι «τα δικά μας τοξικά ομόλογα ήταν το δημόσιο χρέος, όχι το υπεράριθμο, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν, αλλά το σπάταλο δημόσιο που χρέωνε 5 φορές ακριβότερα το Μετρό, την Εγνατία και κάθε έργο υποδομής στην χώρα. Για την κρίση στη χώρα ευθύνεται το φαύλο δικομματικό κατεστημένο που μετατράπηκε σε εγχώριο κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, επιτιθέμενο στα συμφέροντα που συναλλάσσονταν όλα αυτά τα χρόνια με το Δημόσιο αποκομίζοντας τεράστια οφέλη και αφήνοντας χαώδεις τρύπες στα ταμεία».

ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ

Για τον ρόλο του ΔΝΤ, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε  ότι «ήμασταν η εύκολη λεία, μία μικρή χώρα με μία μικρή οικονομία, πρόσφορο έδαφος για τις πιο ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Γίναμε το πειραματόζωο για τις πιο ακραίες και κοινωνικά βίαιες αντιεργατικές πολιτικές και ακόμη και σήμερα το ΔΝΤ θέλει να μετατρέψει την κοινωνία σε αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης».

Σχολίασε δε πως   από τη χώρα πέρασαν χρήματα, αλλά εξανεμίστηκαν, «γιατί ποτέ δεν υπήρχε σχεδιασμός, γιατί είτε εφαρμόζονταν ένας μη ορθολογικός τρόπος αξιοποίησης των κεφαλαίων που υπήρχαν είτε διοχετεύονταν στους ημέτερους».

Επίσης για την συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 με τους δανειστές, ο υπουργός  τόνισε ότι «δε σηματοδοτεί την δικιά μας πολιτική, αλλά ήταν μια συμφωνία που ήταν προτιμότερο να την υπογράψουμε, διότι οι άλλες λύσεις θα ήταν καταστροφικές για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Μάλιστα άφησε αιχμές και προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν, λέγοντας ότι «θεωρούσαν ότι απλά και μόνο το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν το νόμισμα, όμως δεν υπάρχει πιο αντιεπιστημονική προσέγγιση στο θέμα, καθώς το χρέος θα το πληρώσουμε είτε σε ευρώ είτε σε δραχμές».

ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ

Ο υπουργός σημείωσε με έμφαση ότι «Αυτή η κυβέρνηση θα υπερασπίζεται συνέχεια τον κόσμο της εργασίας και κυρίως τους αδύναμους, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες. Αξίζει γι′ αυτούς τους ανθρώπους που μέσα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα έχουν πρόσβαση στα Νοσοκομεία. Όπως, επίσης, μας ενδιαφέρει να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει λόγος για θριαμβολογίες με αφορμή τις μικρές μειώσεις στους δείκτες ανεργίας, όμως αυτό είναι μια αρχή, μια εικόνα ότι κάτι αλλάζει».

Αναφορικά με την Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι «κάνει μια αντεθνική πολιτική, ζητώντας εκλογές χωρίς να παίρνει θέση σ’ αυτά που συμβαίνουν».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΟΙ

Εντύπωση προκάλεσε η φράση του υπουργού ότι «δώσαμε ένα αποφασιστικό κτύπημα στην ιστορία της ρεμούλας και της μίζας.  Εμείς είμαστε καθαροί , είμαστε ανιδιοτελείς, τουλάχιστον για την ώρα, μεγάλες κουβέντες δεν λέμε αλλά θέλουμε να το θωρακίσουμε αυτό διότι η εξουσία πολλές φορές  φθείρει, ενσωματώνει  και για αυτό πρέπει να κάνουμε εκείνες τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές  όπου δεν θα είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε Σκουρλέτη, του κάθε υπουργού  και ανάλογα με την ηθική του υπόσταση με το αν θα συνδιαλλαγεί με τέτοιο τρόπο, πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες  και νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα βαδίζουμε καλά».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την ομιλία του ο υπουργός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα με τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες και τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον υπουργό για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους. «Είμαστε τρεις μήνες απλήρωτες», του μετέφερε η πρόεδρος των σχολικών καθαριστριών Φωτεινή Στρουμπούλη, παρουσία και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καβάλας κ. Ευθύμη Μακρογιάννη, με τον υπουργό να αποδίδει την κατάσταση στις «αμαρτίες αυτών που σας κορόιδευαν 40 χρόνια. Εγώ επιχείρησα να λύσω το θέμα, μου έλεγαν τα κόμματα κάνοντας μικροπολιτική πως είστε «δικά μας παιδιά. Πρέπει να βρεθεί οριστική λύση, καθώς καλύπτετε όντως πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η καθυστέρηση στις πληρωμές τους είναι ένα διαδικαστικό θέμα που πρέπει να λυθεί και θα λυθεί άμεσα, όπως τους διαβεβαίωσε.

Τον υπουργό συνόδευαν εργατολόγοι οι οποίοι συνομίλησαν με τους εργαζόμενους για τα θέματα που τους απασχολούν και τους εξήγησαν διάφορα «σκοτεινά» σημεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση