«Εμβολιασμοί παιδιών και επισκέψεις στα Ειδικά Σχολεία από τους Γιατρούς του Κόσμου» ανακοινώνει η  Άννα Γιοβανίου

Οι Γιατροί του Κόσμου ξεκίνησαν από χθες επισκέψεις σε  ειδικά σχολεία για εμβολιασμούς όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο τους κ. Άννα Γιοβανιού. Πρόκειται για σχολεία της Καρβάλης και της  Καβάλας.

«Αυτή την φορά σειρά έχουν τα παιδιά και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου όπως και του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης που βρίσκεται στην Καρβάλη και το οποίο επισκεφθήκαμε χθες.

 

Μιλάμε για το Ειδικό Σχολείο που στεγάζεται στον χώρο του Γυμνασίου Ζουμπουλάκειο  που θα επισκεφθούμε σήμερα και σε αυτό όπως προανέφερα στη Ν. Καρβάλη που επισκεφθήκαμε χθες. Επομένως μιλάμε για επίσκεψη παιδιάτρου και οδοντιάτρου προκειμένου να δουν αν όλα είναι καλά και αν χρειάζονται ίσως κάποια εμβόλια τα παιδιά..

Μιλάμε για δράσεις που γίνονται εδώ και δέκα χρόνια. Δεν είμαστε δηλαδή μόνο για τους πρόσφυγες, είμαστε εδώ και για τα ελληνόπουλα.

Συνεχίζουμε επομένως τη δράση μας, όπως είναι γνωστή πια και τον επόμενο μήνα πηγαίνουμε στο Δήμο Νέστου για τα εμβόλια των Ρομά. Πήραμε εμβόλια από την Περιφέρεια, από την φαρμακευτική εταιρεία Φάιζερ και τον Ροταριανό Όμιλο ΝΕΑΠΟΛΙΣ Καβάλας.

Τα εμβόλια  θα γίνουν σε παιδιά ΡΟΜΑ και σε κάποια παιδιά του Δήμου Νέστου που είναι ανασφάλιστα και πρέπει να εμβολιασθούν. Τέλος θα πάμε και στα ορεινά αλλά αργότερα».

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αναφορικά με τον οικισμό των προσφύγων στο Ασημακοπούλου η κ. Γιοβανίου τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο νεώτερο προς το παρόν. «Απλά όλοι αναμένουμε να τελειώσει ο υποσταθμός της ΔΕΗ και λογικά από εκεί και πέρα θα έχουμε κάποιο νεώτερο. Τα άτομα είναι ίδια σε αριθμό, 19  παιδιά είναι ασυνόδευτα, 158 όλοι οι άλλοι  πρόσφυγες  σήμερα στο Ασημακοπούλου και αναμένουμε να έρθουν  320 ακόμη μετανάστες από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση