Κύριο άρθροΟικονομία

«Ελπίζω ο Μαρινόπουλος να ορθοποδήσει, το 70% των εξόδων για το Κοσμόπολις πέρασε στην τοπική οικονομία» δηλώνει η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Αναστασία  Ιωσηφίδου

Η εταιρεία Μαρινόπουλος συνεχίζει την καταβολή των μισθωμάτων για το υποκατάστημα της στην Δημοτική Αγορά όπως διαβεβαιώνει η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου.

Η κ. Ιωσηφίδου εξέφρασε μία συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον της επιχείρησης.  «Καταρχάς πρέπει να τονίσουμε ότι συνεχίζονται οι καταβολές των μισθωμάτων από την επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ προς τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και οι καταβολές έγιναν αμέσως μετά τις πρώτες οχλήσεις ενώ τον Σεπτέμβριο εξετάζεται η αίτηση αναστολής. Οι κινήσεις της εταιρείας αποδεικνύουν στην πράξη μια και τα λόγια τα ξέραμε, ότι θέλουν να κρατήσουν το συγκεκριμένο κατάστημα σε λειτουργία ενώ έχει έτσι και αλλιώς είχε επιλεγεί από την εταιρεία πως αυτό θα είναι το ένα από τα 33 συνολικά καταστήματα που θέλουν να κρατήσουν σε λειτουργία. Αν δεν ήθελαν κάτι τέτοιο, τότε είναι λογικό πως δεν θα πλήρωναν ενοίκια. Να συνδυάσω παράλληλα το άλλο υποκατάστημα της επιχείρησης στην Ιχθυόσκαλα. Οι καταβολές της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ συνεχίζονται αλλά αν υπάρχουν οφειλές ενοικίων και με βάση των κώδικα λόγω του αιτήματος στα δικαστήρια, ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να κάνει καταγγελία της σύμβασης και ζητήσει την παύση του ενοικίου με την παράλληλη βέβαια απαίτηση για λήψη των συμφωνηθέντων ενοικίων. Πιθανός μια και δεν μπορώ να γνωρίζω τι οφειλές υπάρχουν στο άλλο κατάστημα, επειδή ήταν προφανώς υψηλές για αυτό και ο ιδιοκτήτης προχώρησε στα νόμιμα.

 

Βέβαια από την άλλη λυπούμαι ιδιαίτερα μια και οι 20 εργαζόμενοι στην ουσία είναι στον αέρα αυτή την στιγμή και μακάρι η επιχείρηση να εξυγιανθεί, να σταθεί στα πόδια της με τις αιτήσεις που έχει κάνει και αφού αποφασίσει το αρμόδιο δικαστήριο στην Αθήνα ώστε όλοι οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα του Μαρινόπουλου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και να μπορέσουν να ορθοποδήσουν».

 

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ

Η κ. Ιωσηφίδου αναφέρθηκε και στο φεστιβάλ Cosmopolis. «Αναφορικά με το ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ πρέπει να πούμε ότι ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και πραγματικά χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους της Παναγίας. Η παλιά πόλη επίσης πλημμύρισε από κόσμο από τους ίδιους τους συνδημότες μας που το ευχαριστήθηκαν και φαίνεται ότι το περίμεναν πραγματικά μια και μας έλειψε ως φαίνεται. Πλημμύρισε όμως η πόλη και από τους επισκέπτες, τους κατοίκους των γύρω πόλεων είτε και από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

 

Το φεστιβάλ μας έβγαλε από τα σπίτια μας ενώ είναι και μια μεγάλη προβολή της περιοχής μας. Με αυτή την επιτυχία βγήκαν και πολλές φωτογραφίες που ταξίδεψαν παντού και φάνηκε τελικά ότι πολλοί άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους και έζησαν ωραία τις ημέρες αυτές.

Όμως διαφημίσθηκε καλά η πόλη, όλοι μας λένε καλά λόγια και πετύχαμε μια από τις καλύτερες προβολές της περιοχής μας. Το 70% του ποσού που έχει δαπανηθεί για να υλοποιηθεί το Κοσμόπολις έχει επιστρέψει στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

 

Για παράδειγμα η διατροφή και η διαμονή των φιλοξενούντων πέρασε άμεσα στην τοπική κοινωνία. Πάνω από 200 χορευτές έμειναν στην εστία του ΤΕΙ, έφαγαν όμως με έξοδα μας στις υποδομές της εστίας.

 

Επίσης τα συγκροτήματα για να προβάλλουμε και την περιοχή μας, τους κάναμε και ξεναγήσεις στο νομό. Είδαν τα αξιοθέατα, η μεταφορά τους γινόταν με αντίστοιχες τοπικές επιχειρήσεις.

 

Η φύλαξη, επίσης έγινε από τοπικές εταιρείες. Γιατί και η μεταφορά των χορευτών από τα σύνορα επίσης έγινε με δικά μας έξοδα. Για παράδειγμα Τούρκοι και Χιλιανοί ήρθαν από τα σύνορα με δικά μας έξοδα, ή από Θεσσαλονίκη εμείς τους φέραμε. Η διαμονή κάποιων στα ξενοδοχεία της Καβάλας επίσης ήταν δική μας. Για αυτό το 70% του ποσού επιστρέφει άμεσα στην τοπική οικονομία.

 

Και οι χιλιάδες επισκέπτες κατανάλωσαν στην τοπική οικονομία. Για αυτό και θέλουμε τουρίστες στην Καβάλα. Όλη αυτή η κίνηση μας βοηθά όλους μια και μιλάμε για μια αλυσίδα τελικά. Αυτά είναι τα πρώτα αποτελέσματα, ήδη ξεκινήσαμε το επόμενο Κοσμόπολις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *