ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Ελπίζουμε σε όσες εκθέσεις πηγαίνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να μπορούν να φέρουν πίσω τους καλά νέα» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου  Μάρκος Δέμπας

Στην Έκθεση της Βαρσοβίας θα συμμετάσχει το Επιμελητήριο Καβάλας για πρώτη φορά σε μία προσπάθεια να ανοίξει τους δρόμους επικοινωνίας με την βόρεια Ευρώπη, όπως σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας.

«Πρόκειται για μια έκθεση στην Πολωνία, μια χώρα γενικά και μια πόλη – η Βαρσοβία ειδικά – που είναι από τις ανερχόμενες δυνάμεις. Μια χώρα με υψηλή πλέον κατανάλωση και υψηλούς οικονομικούς δείκτες γενικώς. Γίνεται λοιπόν εκεί μια σημαντική έκθεση στη Βαρσοβία και το Επιμελητήριο αποφάσισε να κάνει την αποστολή αυτή για πρώτη φορά, στήνοντας συγκεκριμένο σταντ και εξασφαλίζοντας συμμετοχή αρκετών επιχειρήσεων που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής.

Είναι μια πρώτη προσπάθεια που κάνουμε ώστε να προσεγγίσουμε αυτή την χώρα την μεγάλη, των 90 περίπου εκατομμυρίων ανθρώπων όπου ευελπιστούμε ότι πράγματι και οι παλιοί δεσμοί με αυτή την χώρα, να μας δώσουν τη δυνατότητα ώστε οι επιχειρήσεις τροφίμων να έχουν μια καλή διεισδυτικότητα και να μπορέσουν να κάνουν κάποιες συγκεκριμένες δουλειές» σημείωσε αρχικά.

10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Η έκθεση είναι αρχές Φεβρουαρίου και ήδη δέκα καβαλιώτικες επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον  και νομίζω ότι θα είναι μια πετυχημένη έκθεση και εμπορική αποστολή και ας ελπίσουμε όταν θα επιστρέψουν οι εταιρείες να μας φέρουν καλά νέα εμπορικών επιχειρήσεων και συμβάσεων που εκεί θα εξασφαλίσουν.

Πράγματι η Βαρσοβία είναι ανερχόμενη αγορά ενώ επειδή η Βαρσοβία γειτνιάζει με τη Γερμανία παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μια χώρα μακρινή αλλά κοντινή που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Γιατί η δική μας οικονομία ασφυκτιά και πρέπει να βρούμε διέξοδο για τις ελληνικές επιχειρήσεις προς τις χώρες του εξωτερικού. Ελπίζουμε να πάμε καλά και σε όσες εκθέσεις πηγαίνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να μπορούν να φέρουν πίσω τους καλά νέα.

Τα αποτελέσματα είθε να είναι πάντοτε θετικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *