ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε για αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνου – Καβάλας» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας  Νίκος Τσιλογιώργης 

Τρία δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου έως τις 6 Ιουνίου οπόταν πιθανόν να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των δρομολογίων. Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης  εξέφρασε την ανησυχία του στις δηλώσεις του λόγω του ότι πλέον στην γραμμή δραστηριοποιείται μόλις μία ναυτιλιακή εταιρεία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Από τις  30 Απριλίου έχουμε ένα επιπλέον δρομολόγιο, δηλαδή τρία δρομολόγια έχουμε ημερησίως, άρα προσετέθη ένα απογευματινό, στις 4 η ώρα από τον Πρίνο και στις 5.45 από την Καβάλα. Τα τρία αυτά δρομολόγια θα συνεχισθούν μέχρι 6 Ιουνίου, οπότε νομίζω ότι θα έχουμε κάποια αλλαγή, καινούρια και πάλι, με περισσότερα δρομολόγια.

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι φέτος δεν θα έχουμε τα ίδια πράγματα, με οκτώ δρομολόγια το καλοκαίρι. Γιατί αυτή την στιγμή δραστηριοποιείται μόνο μια εταιρεία, μόνο η ΑΝΕΘ κάνει δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή του Πρίνου, οπότε αν δεν μπουν στο παιχνίδι οι άλλες εταιρείες, μια εταιρεία είναι δύσκολο να κάνει δρομολόγια συνεχόμενα, όλη την ημέρα δηλαδή.

Αυτά για την ώρα, νεώτερα δεν υπάρχουν παρά μόνο το νέο δρομολόγιο που αναφέραμε». Ο ίδιος εκτιμά ότι το καλοκαίρι για να έχουμε τουλάχιστον πέντε δρομολόγια θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν τουλάχιστον δύο εταιρείες».

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

«Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις των άλλων, ξέρουμε ότι μόνο η ΑΝΕΘ με το φέρρυ  «Άγιος Παντελεήμονας»  εκτελεί δρομολόγια. Αν μπει στο παιχνίδι και άλλη εταιρεία, ενδεχομένως να έχουμε και άλλο δρομολόγιο. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Φιλιάγκου έχει αποσύρει τα πλοία της στη γραμμή της Κεραμωτής, οπότε αυτή την στιγμή δεν βλέπω να έχουμε κάτι καινούριο. Ίσως το καλοκαίρι να μην έχουμε τα περσινά δρομολόγια. Ήδη έχουμε μπει στην καλοκαιρινή περίοδο και σιγά σιγά θα πρέπει να το  δούμε το θέμα. Αλλά δεν ξέρουμε,  μη τυχόν έχουμε και κάποια βλάβη στο φέρρυ «Άγιος Παντελεήμονας»   στην πορεία και δημιουργηθεί και άλλο θέμα. Οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στη γραμμή της Κεραμωτής, η οποία έχει 22 και 22 άρα 44 δρομολόγια. Αυτά τα δρομολόγια είναι πάρα πολλά αυτή την στιγμή και η γραμμή του Πρίνου είναι αποδυναμωμένη. Αυτή την στιγμή κάνουμε αγώνα για να κρατήσουμε τα δρομολόγια τα υπάρχοντα» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *