ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Ελληνοκυπριακή έκθεση φωτογραφίας στην Καβάλα

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας η Ελληνοκυπριακή έκθεση φωτογραφίας με 103 εικόνες ελεύθερου θέματος, που διοργάνωσε η Φωτογραφική Εταιρία Ελλάδας. Συνδιοργανωτές της έκθεσης είναι ο Δήμος Καβάλας, η Φωτογραφική Εταιρεία Καβάλας, η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, ο Σύλλογος Κυπρίων Καβάλας «Ο Ακρίτας» και το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 30 Μαρτίου .

Ο Πρόεδρος της ΕΦΕ Κ. Γιώργος Μυτηλινός ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση είπε ότι «οι διακρατικές εκθέσεις φωτογραφίας αποτελούν μια νέα καλλιτεχνική αντίληψη που εκπορεύεται από καινοτόμα προγράμματα της ΕΦΕ στην Αθήνα που αποτελεί και το επίσημο πρόσωπο της Ελληνικής Φωτογραφίας στον κόσμο υπο την  Unesco. Φορέας αυτής της αποκλειστικής  αντίληψης στον τόπο μας είναι Φωτογραφική Εταιρία Καβάλας, μια νεοσύστατη φωτογραφική ομάδα , που συστάθηκε εδώ και τρία χρόνια και αποτελεί το δυναμικό και σύγχρονο πρόσωπο της δημιουργικής φωτογραφίας στη πόλη μας. Η φωτογραφία αποτελεί το απαύγασμα της πολυτιμότητας της όρασής μας , κάθε φωτογραφία είναι πολυσήμαντη, έχει τόσες αναγνώσεις και ερμηνείες και τόσες εξηγήσεις όσες και οι θεατές που την βλέπουν. Και αυτό ανάλογα με τα βιώματα και τους προβληματισμούς ,την κοινωνική θέση την παιδεία το μορφωτικό επίπεδο και την ικανότητα της αισθητηριακής αντίληψης του παρατηρητή».

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η προϊσταμένη της Εφορίας  Αρχαιοτήτων  Καβάλας  κ Δαδάκη η οποία παραχώρησε την αίθουσα του Μουσείου για να γίνει η φωτογραφική έκθεση ,στον χαιρετισμό της είπε, πως «η  τέχνη της φωτογραφίας , σταδιακά αλλά δυναμικά τα τελευταία χρόνια παίρνει την θέση της στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Η στιγμή της επικαιρότητας που αιχμαλωτίζει ο φωτογράφος  με τον φακό του δυναμικά εξελίσσεται σε ένα καλλιτέχνημα αντάξιο ενός  πίνακα, ενός γλυπτού ή ενός αντικειμένου τέχνης που φιλοξενεί το Μουσείο. Η Εφορία Αρχαιοτήτων ανοιχτή πάντα στις προκλήσεις για εκδηλώσεις που συνάδουν με τον προορισμό και την χρήση του Μουσείου, δέχτηκε να φιλοξενήσει την φωτογραφική έκθεση στον ημιώροφο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας».

Την έκθεση επισκέφθηκαν ο Μητροπολίτης κ. κ. Στέφανος,  αρχές της  Περιφέρειας , Αντιπεριφέρειας, του Δήμου  Καβάλας,  ο Κύπριος Πρόξενος Σπύρος Μιλτιάδης,  ο πρόεδρος του φωτογραφικού συλλόγου Κυπρίνων , ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου και πλήθος καβαλιωτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *