Ελεγχόμενη η κατάσταση στην Καβάλα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τον Διευθυντή Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Ξενοφώντα Κροκίδη

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στην Καβάλα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ξενοφώντα Κροκίδη τα κρούσματα ήταν 8 στην τελευταία καταγραφή.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μάλλον τα πράγματα είναι ελεγχόμενα. Αναμένονται βέβαια τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης της Τρίτης. Αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ιστορία μάλλον έχει ολοκληρωθεί. Βέβαια οι επιπτώσεις είναι σημαντικές, με την έννοια ότι έδωσε αφορμή –και σωστά- στις αρμόδιες αρχές σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε και οι βιομηχανίες τροφίμων και παρασκευής γενικότερα, να ελεγχθούν για να μην υπάρξουν παρόμοια περιστατικά».

ΑΠΟΧΡΩΣΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «όσον αφορά τον αριθμό κρουσμάτων, την Τετάρτη είχαμε 8 καινούργια κρούσματα που ανεβάζουν τον αριθμό σε ένα σημαντικό νούμερο για την Καβάλα και μάλιστα το δυσάρεστο είναι ότι για πρώτη φορά, το βράδυ της Τετάρτης, στο χρωματικό χάρτη η Καβάλα άλλαξε απόχρωση. Έχουμε το ίδιο χρώμα με την Π.Ε. Ξάνθης, Καστοριάς, Λάρισας, Αττικής, Αργολίδας. Περιοχές που σε διαφορετικό χρονικό σημείο είχε η κάθε μία προβλήματα. Αυτό δεν είναι ευχάριστο διότι για πολλές βδομάδες και μήνες είχαμε την αίσθηση ότι είχαμε γλυτώσει. Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί ότι πρέπει να συνεχίσουμε όλοι να εναρμονιστούμε σ’ αυτά που οι συνάδελφοι λέμε. Να αποφύγουμε το συγχρωτισμό, θέλει προσοχή στις συναθροίσεις. Έχουν ανασταλεί οι επίσημες διοργανώσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να προβαίνουμε σε άτυπες συναθροίσεις και γλέντια που εγκυμονούν κι αυτά κινδύνους. Τέτοιες εκδηλώσεις έχουν δώσει αρκετά κρούσματα, όπως και σε επιχειρήσεις αλλά και σε αθλήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων κατεβαίνει κι αυτό μας ανησυχεί. Από την άλλη γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά και είναι το ευχάριστο της υπόθεσης. Χρειάζεται εγρήγορση αλλά όχι πανικός. Είμαστε εδώ όλοι οι αρμόδιοι για τις δύσκολες μέρες που έρχονται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.