Ελεγχόμενη η κατάσταση αλλά χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους” εκτιμά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε ότι «δυστυχώς 2 συμπολίτες μας κατέληξαν από τον κορωνοϊό. Παρ` όλα αυτά όλα τα τελευταία δείγματα ήταν αρνητικά.

Είναι γεγονός ότι τα πράγματα είναι δυσάρεστα μια και δύο συμπολίτες μας κατέληξαν τελικά από τον ιό αυτό. Βέβαια τα δείγματα που παίρνουμε αυτές τις μέρες έχουν αυξηθεί. Παίρνουμε καθημερινά δείγματα από πάρα πολλά άτομα, γύρω στα 50 δείγματα την ημέρα συλλέγουμε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σημειώσουμε ότι είναι πολύ λίγα, ελαχιστότατα, τα θετικά κρούσματα.

Σήμερα (δηλ. Χθες Δευτέρα) στο Νοσοκομείο μας, στην κορωνοκλινική δεν έχουμε κανένα κρούσμα, ούτε καν ύποπτο. Αυτό είναι παρήγορο και μας χαροποιεί πραγματικά αλλά γενικά σε όλη την χώρα βλέπουμε να υπάρχει έξαρση η οποία θα πρέπει να μας κάνει όλους υπεύθυνους και όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση λαμβάνοντας μέτρα που όλοι γνωρίζουμε. Αποστάσεις, μη συγκέντρωση πολλών ατόμων, χρήση μάσκας, σωστή προετοιμασία ενώ αν έχουμε λίγη αδιαθεσία ή λίγο βήχα, καλού κακού καθόμαστε στο σπίτι μας, επικοινωνούμε με το γιατρό μας και αν χρειασθεί να πάμε στο Νοσοκομείο θα λάβουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης και με την μάσκα πάντοτε θα πάμε στο Νοσοκομείο για να εξεταστούμε».

ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Εξάλλου η θερμομέτρηση στην είσοδο του Νοσοκομείου συνεχίζεται, ενώ τα μέτρα που παίρνουμε από την πρώτη στιγμή είναι σταθερά. Δεν ησυχάζουμε, και δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε κανονικά, στον ίδιο ρυθμό και όχι μόνο στην είσοδο αλλά και στην είσοδο των Επειγόντων Περιστατικών γίνεται δεύτερη θερμομέτρηση και δεύτερο ιστορικό παίρνουμε και γενικά μέσα στον χώρο του νοσοκομείου φροντίζουμε τα πάντα ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα τα οποία δυστυχώς υπήρξαν σε άλλα νοσοκομεία”.

Ο ίδιος εξάλλου σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι είναι ανάγκη για όλους μας αλλά και για τους συμπολίτες μας που έρχονται στο Νοσοκομείο μας να έρχονται με όλα τα μέτρα προφύλαξης. “Και αν σε περίπτωση υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα η ιχνηλάτηση και οι ερωτήσεις που γίνονται από το προσωπικό του νοσοκομείου θα πρέπει ο κόσμος να δίδει σωστές απαντήσεις και να εξηγεί ακριβώς τι αισθάνεται για να έχουμε και εμείς καλύτερη αντιμετώπιση στον κάθε ασθενή” τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.