ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ελέγχους σε υπηρεσίες, καταστήματα και αστικά λεωφορεία ξεκίνησε η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας διενεργεί ελέγχους σε υπηρεσίες, στη Λαϊκή Αγορά και σε Αστικά Λεωφορεία για την χρήση μάσκας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη οι έλεγχοι είναι εντατικοί και έως σήμερα δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι έλεγχοι για τη χρήση της μάσκας ξεκίνησαν από το παζάρι που έγινε το Σάββατο. Εκεί, μια ομάδα κοινή από άτομα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Λιμενικού, επόπτευσε τους χώρους και έλεγξε αν οι πωλητές φορούσαν μάσκες. Παράλληλα έκανε συστάσεις σ’ αυτούς που θα αγόραζαν προϊόντα να φορούν κι αυτοί μάσκες. Ξεκινήσαμε από το Σάββατο. Η χρήση της μάσκας σε όσους περιφέρονται στο παζάρι είναι με αυστηρή σύσταση και για τους πωλητές υποχρεωτική. Πιστεύω ότι πήγαμε καλά. Έχουν κατανοήσει όλοι το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή.

Αυτοί οι έλεγχοι συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα, έγιναν σε 92 καταστήματα στο κέντρο της πόλης, σε μία τράπεζα και δύο αστικά λεωφορεία. Έγιναν συστάσεις και δεν υπήρξαν προβλήματα. Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά πάνω σ’ αυτό το θέμα. Οι πολίτες και οι επαγγελματίες δεν αντέδρασαν, όλοι συνεργάζονται, έχουν καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος, θέλουν να βοηθήσουν και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Κι αυτό θα πρέπει να γίνεται και στο εξής για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε τα χειρότερα».

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στη συνέχεια είπε ότι «ως Δήμος Καβάλας αποφασίσαμε να αναβάλουμε το Cosmopolis για μία βδομάδα και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Όπως αναβάλαμε και τις εκδηλώσεις στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων. Βλέποντας και κάνοντας. Ανάλογα τι γίνεται θα παίρνουμε κι εμείς τις αποφάσεις μας ως Δήμος Καβάλας.

Είναι ανησυχητικά τα πράγματα. Εκεί που είχαμε ηρεμήσει κάπως, τα κρούσματα αυξήθηκαν, ειδικά στην πόλη μας και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στον περιορισμό τους. Είναι και το θέμα της ατομικής ευθύνης, είναι και το θέμα των μέτρων που παίρνει το κράτος και ο δήμος. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος, όπως κάναμε και στην πρώτη φάση του κορωνοϊού».

Για τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας είπε ότι λειτουργούν υποχρεωτικά με χρήση μάσκας, υπάλληλοι και δημότες. Επίσης είπε ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιεί ο κόσμος τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *