«Ελέγχουμε τις 49 παιδικές χαρές του Δήμου Νέστου και προχωράμε σε σταδιακή αγορά νέων παιχνιδιών» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος  Τεχνικών Νίκος Βαλσαμίδης

Επιτόπιους ελέγχους πραγματοποίησε σε παιδικές χαρές πραγματοποίησε η Διοίκηση του Δήμου Νέστου με στόχο να καταγράψει τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Νίκο Βαλσαμίδη υπάρχουν 49 παιδικές χαρές δίχως πιστοποίηση και θα πρέπει κάποιες να ξηλωθούν λόγω ακαταλληλότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλσαμίδη «Μιλάμε για ένα θέμα που μας προβληματίζει έντονα γιατί ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με τους δύο νόμους του 2014 υπάρχουν ευθύνες στους Δήμους για κάθε, ου μη γένοιτο,  αρνητικό συμβάν. Φυσικά οι ευθύνες θα είναι πολλές για εμάς τους αιρετούς αλλά και για τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Έτσι προ λίγων ημερών βγήκαμε με στελέχη των υπηρεσιών, με συνάδελφο αιρετό και φυσικά με τον Δήμαρχο κ. Τσομπανόπουλο και κάναμε επίσκεψη στις παιδικές χαρές χωριών και της πόλης της Χρυσούπολης.

Βέβαια ο Δήμος Νέστου έχει πάρα πολλά χωριά και είναι δύσκολο να προλάβει κανείς να κάνει άμεσα όλους τους ελέγχους, αλλά εμείς κάναμε την πρώτη διερευνητική περιοδεία, καταγράψαμε κάποια πρώτα σημεία ώστε να αρχίσουμε άμεσα εργασίες αποκατάστασης κάποιων παιχνιδιών που χρήζουν επιδιόρθωσης προκειμένου να είναι ασφαλή για τα παιδιά, αλλά και για να δούμε και να προγραμματίσουμε ακόμη και ξήλωμα παιχνιδιών σε παιδικές χαρές. Εκεί που είναι άκρως επικίνδυνα τα παιχνίδια αναγκαστικά θα τα ξηλώσουμε και θα προγραμματίσουμε την αγορά νέων παιχνιδιών, βέβαια σταδιακά και σιγά σιγά γιατί δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μαζί».

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Σ ε σχετική ερώτηση αν υπάρχει πιστοποιημένη παιδική χαρά ο ίδιος απάντησε αρνητικά. «Βέβαια πέρσυ κάναμε κάποιες εργασίες στην κεντρική παιδική χαρά στην πλατεία Παπανδρέου στο κέντρο της Χρυσούπολης και περιμένουμε τώρα την πιστοποίηση της ενώ ετοιμάζουμε και διακήρυξη διαγωνισμού προμήθειας δύο παιδικών χαρών ώστε εφόσον αγορασθούν τα παιχνίδια να κινηθούν και οι διαδικασίες πιστοποίησης των εν λόγω παιχνιδιών μετά την τοποθέτησή τους.

Βέβαια είμαστε ένας τεράστιος Δήμος και σε όλο το Δήμο υπάρχουν 49 παιδικές χαρές οπότε είναι δύσκολο να συντηρηθούν και να ελεγχθούν. Και ειδικά σήμερα με το προσωπικό που δεν υπάρχει. Για αυτό και θα κάνουμε τον έλεγχο να δούμε ποιες Παιδικές Χαρές θα κρατήσουμε αφού δεν είναι δυνατό να τις κρατήσουμε όλες και επίσης θα προγραμματίσουμε τις παρεμβάσεις μας προκειμένου εφόσον βρούμε και τα χρήματα να προβούμε στην αγορά των νέων παιχνιδιών» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.