«Εκτιμούμε ότι θα πάμε καλύτερα τουριστικά το 2017» δηλώνει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων  Καβάλας   Αντώνης Μιτζάλης

Για πρώτη φορά θα εκτελούνται από το καλοκαίρι του 2017 απ` ευθείας πτήσεις από τρεις Ρωσικές πόλεις για το Διεθνές  Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων  Καβάλας κ.  Αντώνης Μιτζάλης. Πρόκειται για τις πόλεις της Αγίας Πετρούπολης και Μόσχας από τη Ρωσία και το Μίνσκ της Λευκορωσίας ενώ οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τον προσεχή Μάιο. Ήδη οι τουριστικοί πράκτορες της Καβάλας και της Θάσου έχουν έρθει σε συνεργασία με ρωσικό τουριστικό πρακτορείο ο πρόεδρος του οποίου κ. Μπόρις Μουζενίδης επισκέφθηκε την Καβάλα το τελευταίο τριήμερο για να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες.

Ο κ. Μιτζάλης   σε δηλώσεις του ανέφερε πως «Ο σπόρος έπιασε από παλιά και έγιναν κάποιες προσπάθειες παλαιότερα που φέρουν τώρα αποτέλεσμα. Όλες οι κινήσεις για προσέλκυση των Ρώσων όμως γινόταν μέσα από το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Αυτό είχε ως συνέπεια αυξημένο κόστος, μεγάλη καθυστέρηση και καθυστέρηση στην οργάνωση του ταξιδιού.

Και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά πολλοί Ρώσοι τουρίστες, έτσι απλά ακύρωναν τις κρατήσεις τους. Μόλις όμως βελτιώθηκαν τα πράγματα στην Ρωσία και ελαφρύνθηκαν οι διαδικασίες έκδοσης της βίζας που ήταν πράγματι μια επίπονη και μακρά σε διάρκεια λόγω γραφειοκρατίας διαδικασία, άρχισαν και πάλι οι τουριστικοί πράκτορες να φέρνουν κόσμο και έτσι πήραν πια την απόφαση να φέρουν κόσμο άμεσα και απευθείας στην Καβάλα.

Κάτι που είχαμε προσπαθήσει και πριν δύο χρόνια επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά. Αν επομένως δουλέψουμε καλά και πάνε όλα καλά και τα πρώτα πακέτα που άρχισαν ήδη να πουλιούνται έχουν συνέχεια τότε το πρόγραμμα θα γίνει και θα έχουμε σύνδεση με το αεροδρόμιο μας».

ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΩΣΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Αν οι πτήσεις δουλέψουν σωστά σίγουρα μιλάμε για πάνω από 6 χιλιάδες άτομα που θα μας επισκεφθούν από την Ρωσία. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα πάνε οι πωλήσεις. Δεν είναι δεδομένο ότι ένα αεροπλάνο θα γεμίσει, απλά εμείς θα δουλέψουμε ώστε το αεροπλάνο να γεμίσει, να αναδειχθεί το αεροδρόμιο της Καβάλας και να πάει η εικόνα του ακόμη πιο ψηλά και πιο καλά.

Αυτός είναι ένας διαρκής αγώνας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και ήμασταν σε μια ευγενή άμιλλα με την Αλεξανδρούπολη που επίσης το πάλευε. Απλά εμείς με την Θάσο και τις γύρω περιοχές έχουμε κερδίσει και μπορούμε να πούμε ότι το Αεροδρόμιο της Καβάλας δέχεται μια επανάκαμψη της κίνησης, σιγά σιγά έρχονται αγορές και φέρουν πια πίσω μια καλή τουριστική πηγή. Δεν μιλάμε πια μόνο για Γερμανία, Αυστρία και Αγγλία. Μιλάμε για Ρωσία, Σκανδιναβία,  Πολωνία και Λευκορωσία».

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Στο ερώτημα αν υπάρχουν θετικά μηνύματα και από άλλες χώρες,  απάντησε ότι «Θετικά μηνύματα και από άλλες χώρες έχουμε και μένει τώρα όμως πάντα να ευοδωθούν οι προσπάθειες και αυτό θα γίνει αν το κλίμα μείνει καλό, δηλαδή αν εξασφαλισθεί ησυχία, ηρεμία και ειρήνη για να πάρει ο τουρίστας την οικογένεια και να έρθει στην χώρα μας.

 

Τα πακέτα για το 2017 θα κλείσουν και τον Μάρτιο στο Βερολίνο θα έχουμε στην εκεί τουριστική έκθεση το βαρόμετρο για να δούμε πως θα κινηθούμε τουριστικά. Έχουμε μια αύξηση στην θέση και γενικά θεωρούμε ότι η χρονιά θα πάει καλύτερα. Από εκεί και πέρα οι λεπτομέρειες θα φανούν από εδώ και στο εξής.

Όσο για τα Χριστούγεννα, θα έχουμε ξένους από τη Βουλγαρία την Πρωτοχρονιά και γίνεται και μια προσπάθεια να δουλέψει το χριστουγεννιάτικα τριήμερο και η αγορά να κινηθεί μια και υπάρχει μια διστακτικότητα. Τις γιορτές την Καβάλα πάντως τουριστικά την μονοπωλούν οι Βούλγαροι.

Τέλος δεν υπάρχουν στην Καβάλα συνεχώς διαθέσιμες κλίνες για να μείνουν οι μετανάστες. Οι ξενοδόχοι δεν έκλεισαν τις πόρτες τους, αλλά τρεις μήνες συνεχώς δεν μπορούν να δώσουν οι ξενοδόχοι τα ξενοδοχεία τους. Έγιναν προσπάθειες σε κάποια περιφερειακά ξενοδοχεία και τελικά δέχθηκαν μετανάστες οι Σέρρες από όσο γνωρίζουμε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.