ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Βενετίας χθες στον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο

Όπως ήταν προγραμματισμένο, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου της Βενετίας «Universita IUAV di Venezia», επισκέφθηκαν χθες το πρωί  τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.  Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Η συγκεκριμένη ομάδα από τη γειτονική Ιταλία ασχολείται με την περιήγηση σε διαδρομές ιστορικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα με την αρχαία Εγνατία Οδό.

 

«Τα τελευταία δυο χρόνια παρακολουθούμε τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης ομάδας από το Πανεπιστήμιο της Βενετίας. Είναι μια προσπάθεια που αναδεικνύει και την ιστορία, τα ιδιαίτερα τοπία, αλλά και την ανθρωπογεωγραφία, τον πολιτισμό και τα υπόλοιπα στοιχεία της διαδρομής. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι περπάτησαν πέρυσι από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καβάλα την διαδρομή της αρχαίας Εγνατίας, ενώ φέτος θα περπατήσουν τη διαδρομή από την Καβάλα μέχρι και τους Κήπους του Έβρου τους καλοκαιρινούς μήνες. Βρίσκονται στην περιοχή μας για την προπαρασκευή αυτής της πορείας τους και τους καλωσορίζουμε. Το ενδιαφέρον της περιφέρειας μας για την αρχαία Εγνατία είναι προφανές», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ

Από την πλευρά της η Giulia Motta Zanin, πρόεδρος του Fuori Via, δήλωσε ότι  «Ευχαριστούμε τον κ. Μαρκόπουλο για τη φιλοξενία και τη βοήθεια που μας έδωσε. Δουλεύουμε σε αυτό το πρότζεκτ από το 2015. Ήρθαμε στην Καβάλα το περασμένο καλοκαίρι κι αυτό το καλοκαίρι, από 26 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου, θα έρθουμε με πενήντα άτομα, μαθητές, καθηγητές, ερευνητές και περιπατητές, προσπαθώντας να ανακαλύψουμε την αρχαία via Egnatia. Αρχίζουμε από την Καβάλα και θα σταματήσουμε στα Ίψαλα της Τουρκίας. Η ιδέα μας είναι να αναγεννήσουμε την αρχαία Εγνατία, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο με δήμους, περιφέρειες και τοπικές κοινωνίες, ώστε να χτίσουμε ένα μεγάλο πρότζεκτ που θα ενώνει όλες τις περιοχές και τις χώρες απ’ όπου περνάμε».

 

Τέλος, ο Auro Michelon, αντιπρόεδρος του Fuori Via, σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι  «Θα είμαστε αυτό το καλοκαίρι στην Καβάλα κι είναι ο τελευταίος χρόνος που θα είμαστε εδώ στην Ελλάδα φτάνοντας στα σύνορα της Τουρκίας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τις ελληνικές αρχές, γιατί τις εκτιμούμε. Την επόμενη χρονιά θα συνεχίσουμε το πρότζεκτ πηγαίνοντας παραπέρα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *