«Εκείνο το οποίο είναι μείζον, σημαντικό και κεφαλαιώδες για μας, είναι ότι το έργο θα πρέπει να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα» δηλώνει για τη γέφυρα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι για το θέμα της γέφυρας που κατέρρευσε στο παλιό Νοσοκομείο, επιβάλλεται η αποκατάστασή της άμεσα. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, η αποκατάσταση της γέφυρας είναι αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «επειδή βγαίνουν διάφορες ανακοινώσεις, αυτή η ανακοίνωση βγήκε σε μία απάντηση των ερωτημάτων. Και ουσιαστικά λέει ότι δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο πάνω στο θέμα. Όσον αφορά το ποιος είναι αρμόδιος για το έργο, λέχθηκε και από μένα και στη σύσκεψη που συμμετείχα και από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Είναι ξεκάθαρο. Μάλιστα, λέω στην ανακοίνωση ότι υπάρχει και γραπτά αυτή η άποψη. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να την αναζητήσει στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, να τη διαβάσει και να είναι γνώστης. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό το θέμα στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων δεν υπάρχει καν φάκελος. Αυτή η άποψη δεν είναι μία άποψη του Αντιπεριφερειάρχη, δεν είναι ένα έργο να το κάνουμε ή να μην το κάνουμε. Να επιλέξουμε το Α ή το Β, όπου μπορεί να έχω μία άποψη και παράλληλα με την άποψη της Υπηρεσίας υπάρχει και η άποψη του Αντιπεριφερειάρχη. Εδώ είναι η άποψη μιας Υπηρεσίας η οποία, διαχρονικά, παρακολουθεί το έργο. Κι έχει κατατεθεί και είναι στη διάθεση του καθενός.

Εκείνο το οποίο είναι μείζον, σημαντικό και κεφαλαιώδες για μας, είναι ότι το έργο θα πρέπει να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα. Και είναι αρμοδιότητα του δήμου Καβάλας. Στον πολίτη δεν νομίζω ότι αρέσει αυτή η συζήτηση. Είχα πει να συνδράμει η στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων όπως ανέλαβε και υλοποίησε τα τρία έργα του Λιμανιού που ο κύριος του έργου είναι Οργανισμός Λιμένα. Δεν νοικιάζουμε πλωτές εξέδρες, ούτε παίρνουμε από τα κρουαζιερόπλοια τέλη ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Είναι, όμως, μία υποχρέωση η οποία, επειδή δήλωσε αδυναμία ο Οργανισμός Λιμένα, το φέραμε εις πέρας. Όπως φέραμε εις πέρας το έργο της Ιχθυόσκαλας και το αρδευτικό της γεωργικής πεδιάδας του Νέστου. Κατά αυτήν την έννοια, χωρίς να έχουμε καμία απολύτως εμπλοκή στην κυριότητα του έργου. Δεν το χρησιμοποιεί η Περιφέρεια, δεν ανήκει στο δίκτυό της, παρ’ όλα αυτά έχουμε τη διάθεση να συνδράμουμε».

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Για το αν υπάρχει θέμα με τις πληρωμές για διάφορες εκδηλώσεις από το 2016 έως το 2018, είπε ότι «το 2016 ο Νόμος ο οποίος αφορούσε τη δυνατότητα των Περιφερειακών και των Αντιπεριφερειακών όλης της χώρας, να κάνουμε αναθέσεις μέχρι το… ιλιγγιώδες ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ, καταργήθηκε. Και αυτή η αρμοδιότητα μετά τις 8 Αυγούστου πέρασε στην Επιτροπή Ανάπτυξης. Αυτή η μεταφορά ολοκληρώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου. Στο ενδιάμεσο, ο Νόμος όριζε ότι οι δαπάνες που βρισκόντουσαν σε εκκρεμότητα έπρεπε να ολοκληρωθούν με το παλιό πλαίσιο. Παρ’ όλα αυτά, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών που τότε έκαναν τον έλεγχο δεν τις ολοκλήρωσαν.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Είναι γεγονός ότι πηγαίνουν και πληρώνονται με μία προσφυγή σε ένα δικαστήριο με ένα πολύ χαμηλό κόστος. Είναι μία ταλαιπωρία υπαρκτή η οποία υπάρχει, να πληρώνονται ένα τιμολόγιο μετά από δύο χρόνια κι είναι ένα θέμα που υφίσταται σε όλη την Ελλάδα. Στην Καβάλα είναι το πιο μικρό. Προβλήματα έχουμε όλες τις χρονιές. Η Περιφερειακή Ενότητα πληρώνει εκατοντάδες τιμολόγια, αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Δημόσια έργα, μεταφορές, νεφροπαθείς, εκδηλώσεις… Είναι ζήτημα αν βρίσκονται 10-15 τιμολόγια κάθε χρόνο τα οποία καθυστερούν ανάμεσα σ’ αυτές τις 100άδες. Απλώς, κάποιο έντυπο της Καβάλας προφανώς κάνοντας πολιτική και προσπαθώντας να πλήξει πολιτικά τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, επιλέγει να πει ότι ένα θέμα που υφίσταται σε όλη την Ελλάδα –α! κοιτάξτε να δείτε τι γίνεται στην Καβάλα, ο κακός Αντιπεριφερειάρχης, ο αναξιόπιστος κλπ. Δεν με ενοχλεί αυτό. Εκείνο το οποίο με ενοχλεί μόνο και νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα για την ποιότητα της δημοσιογραφίας που ασκείται είναι αν τυχόν αναφέρομαι σε κάποιον τον οποί επί 3 χρόνια δεν του έχω ζητήσει τη δική του άποψη. Αυτό λέγεται εμπάθεια και με ενοχλεί.

Η ιστορία, όμως, είναι ότι έχουμε μπροστά μας πολλά και σοβαρά ζητήματα. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας διεκπεραιώνει και αποπληρώνει εκατοντάδες τιμολόγια, εκατομμυρίων ευρώ και στα οποία είναι ζήτημα αν κάποια μικρά ποσά για διάφορους τεχνικούς λόφους –διαφωνίες υπηρεσιών, αλλαγές στη νομοθεσία κλπ- είναι ζήτημα αν 10 ή 15 τιμολόγια, κυρίως μικρών ποσών, αντιμετωπίζουν πρόβλημα κάθε χρόνο, όταν μιλάμε για τόσα πολλά τιμολόγια, εκατομμυρίων ευρώ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.