Εκδηλώσεις για την Πανσέληνο σε Μουσεία της Καβάλας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας συμμετέχει στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου που διοργανώνεται από το 2002 από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ  ανοίγοντας τα Μουσεία Καβάλας, Θάσου και Φιλίππων και τον αρχαιολογικό χώρο της Ανακτορούπολης, στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ανακτορούπολης θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μίμη Πλέσα το μουσικό σχήμα το «ΠΡΑΒΙ».  Απαρτίζεται από δέκα ερασιτέχνες μουσικούς με αγάπη και μεράκι για το Ελληνικό τραγούδι και δυναμική συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Στον κήπο του Μουσείου Θάσου θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τον Μάριο Καπνά και τη Δημήτρη Μιχάκη  για το κοινό που θέλει να τέρψει την ψυχή του με μουσική και ωδές. Μελοποιημένοι στίχοι θα απαγγελθούν από την ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου.

Τα μουσεία Καβάλας και Θάσου θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα και θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης από αρχαιολόγους της Εφορείας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.