Εκδήλωση του Δήμου Καβάλας για τη ανακύκλωση στην Πλατεία Καπνεργάτη

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει  την Παρασκευή σε  μία εκδήλωση που αφορά την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση  που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Απορριμμάτων (ΕΕΑΑ)  σε συνεργασία με τον όμιλο του ΣΚΑΙ  σε επιλεγμένους ΟΤΑ της χώρας, σχετικά με  την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο,  στους μπλε κάδους και τους μπλε κώδωνες. Στο πλαίσιο αυτό όπως ανέφερε η δήμαρχος Καβάλας  κ. Τσανάκα στις 10 το πρωί στην Πλατεία Καπνεργάτη θα υπάρχει μία εκδήλωση ανακύκλωσης όπου θα παραβρεθεί και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος  κ. Σωκράτης  Φάμελος όπου θα συμμετάσχουν μαθητές δημοτικών σχολείων. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την 1 μετά το μεσημέρι και θα υπάρξουν πολλές δράσεις, μεταξύ αυτών και μία συναυλία με την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών όπως το γυαλί. Μάλιστα η Αντιδήμαρχος κ. Πρασσά ανέφερε ότι θα δοθούν και κάποια δώρα στα παιδιά όπως 2 ποδήλατα. Αν βρέχει η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Εμπορικό Κέντρο. Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας κ. Μπαντίκος ανέφερε ότι ήταν μεγάλη τους χαρά να συμμετάσχουν σε αυτήν την εκδήλωση καθώς τα παιδιά από μικρά πρέπει να εξοικειωθούν με την ανακύκλωση  που σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να διδάσκεται ως μάθημα στα σχολεία.

ΔΥΟ ΧΩΡΟΙ

Η κ. Τσανάκα ανέφερε επίσης  ότι σε συνεργασία με την ΔΙΑΜΑΘ θα λειτουργήσουν στην Καβάλα μία μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και ήδη μελετούν δύο χώρους. Ο ένας είναι στην Βιομηχανική Περιοχή και ο άλλος στο Βιοτεχνικό Πάρκο στην Καρβάλη, αλλά ακόμη δεν έχουν καταλήξει.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το δελτίο τύπου του δήμου Καβάλας για την ανακύκλωση αναφέρει τα εξής:

«O ΣΚΑΪ και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας μπλε κάδους.

Με σύνθημα:

«Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής», διοργανώνεται δράση ανακύκλωσης, σε συνεργασία και με τον Δήμο Καβάλας και τη ΔΙΑΑΜΑΘ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ΑΕ, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στην πόλη της Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη, παρουσία και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου. Στη δράση συμμετέχει και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κινητοποιώντας τους μικρούς μας φίλους, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους από πολύ μικρή ηλικία, αφού  τα παιδιά αποτελούν το μέλλον για την προστασία τους περιβάλλοντος και συνάμα είναι οι πιο αυστηροί  κριτές.

Στο σημείο συνάντησης, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με ειδικό περίπτερο και άλλες ενημερωτικές δράσεις, όπως είναι το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης,  θα ενημερώσει τους δημότες για τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους μπλε κάδους. Επίσης, το κοινό θα παρακολουθήσει τη συναυλία «Γυάλινη Μουσική», μια παράσταση με ιδιαίτερο ήχο με μουσικά όργανα κατασκευασμένα από γυάλινες συσκευασίες. Ο γνωστός καλλιτέχνης κρουστών Νίκος Τουλιάτος και η ομάδα του, αυτοσχεδιάζουν και δίνουν το ρυθμό μέσα από γυάλινα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα, όπως μπουκάλια, βαζάκια κ.α και καλούν τον κόσμο να συμμετέχει με αυτοσχέδια μουσικά όργανα σε μια διαφορετική  γιορτή της ανακύκλωσης.

Επιπλέον, ειδικά για την ανακύκλωση της γυάλινης συσκευασίας, θα μπορούν να ενημερωθούν και οι επαγγελματίες σχετικά με την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεών τους από τον μπλε κώδωνα.

Στον χώρο της δράσης, μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο κουίζ της Ανακύκλωσης και αν απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, να μπουν στην κλήρωση για δύο ποδήλατα.

Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ καθώς και το SKAI.gr, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, οργανώνουν αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση συσκευασιών, για να κινητοποιηθούμε, να αλλάξουμε συνήθειες και να βάλουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας.

Ανακύκλωσε ! Καν΄ το τρόπο ζωής.

Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.