ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Εκδήλωση αξιολόγησης της τουριστικής κατάστασης στη Θάσο θα πραγματοποιηθεί  σήμερα  στο Καλογερικό του Λιμένα

Σήμερα  στις 6.30 το απόγευμα, στο Καλογερικό Θάσου, θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση αξιολόγησης της τουριστικής κατάστασης στο νησί και θα παρουσιαστεί το αναπτυξιακό πλάνο της επόμενης 3ετίας. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Παρασχούδης Πάρης δήλωσε ότι είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση όπου θα καταγραφούν όλα τα τουριστικά δεδομένα.

Πριν μιλήσει γι’ αυτήν, όμως, και με αφορμή τον καλοκαιρινό καιρό των ημερών, είπε ότι «επισήμως εγκαινιάσαμε την έναρξη της τουριστικής περιόδου με τις πρώτες τσάρτερ πτήσεις που έγιναν το Σάββατο».

Στη συνέχεια, είπε για την εκδήλωση ότι «είναι την Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Καλογερικού στο Λιμένα. Αφορά ένα σχέδιο για τον τουρισμό της Θάσου το οποίο έχει εκπονηθεί από μία αθηναϊκή εταιρεία, από ανάθεση που έχει κάνει ο Οργανισμός Τουρισμού Θάσου. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θάσου είναι ένα συλλογικό όργανο που συμμετέχουν ο Δήμος Θάσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου, η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, αλλά και όποιος ιδιώτης ή φορέας επιθυμεί να είναι συνέταιρος. Γιατί σκοπό έχει την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη η συνεισφορά και η συνδρομή και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Και λίγο- πολύ όλοι εμπλεκόμαστε σ’ αυτό στη Θάσο, αλλά και στην Καβάλα».

Όσο για τα θέματα που θα αναλυθούν είπε ότι «σ’ αυτήν την εκδήλωση, πρώτα απ’ όλα θα γίνει –έχει γίνει ήδη- μία καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης. Υπάρχει μία καταγραφή των θετικών στοιχείων, των όχι τόσο θετικών, των ίσως επικίνδυνων καταστάσεων που πρέπει να αποφύγουμε. Από ‘κει και πέρα, αφού γίνει αυτή η ανάλυση, θα πρέπει να βάλουμε σε μια προτεραιότητα τις ενέργειες που θα ακολουθήσουμε σ’ ένα σχέδιο δράσης, αξιολογώντας τη μέχρι τώρα κατάσταση, κι ένα σχέδιο δράσης για την επόμενη τριετία».

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Για την εικόνα που παρουσιάζει ο τουρισμός της Θάσου αυτήν τη στιγμή είπε ότι «για το 2018 όλοι ξέρουμε, πλέον, ότι η τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλή και θα έχουμε πολλούς επισκέπτες. Το ζητούμενο, πλέον, είναι -όπως το έχω πει πολλές φορές- να έχουμε καλύτερους τουρίστες, δηλαδή ανθρώπους με μεγαλύτερα εισοδηματικά κριτήρια και διατεθειμένους να ξοδέψουν περισσότερα για τον τουριστικό προϊόν της Θάσου. Όχι περισσότερους. Για να συμβεί αυτό, για να μπορέσουν να ξοδέψουν περισσότερα, πρώτα απ’ όλα πρέπει να θέλουν και να μπορούν. Το να μπορούν, εμείς δεν είμαστε σε θέση να το επηρεάσουμε αλλά το να θέλουν, μπορούμε, γιατί θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο ελκυστικό το δικό μας τουριστικό προϊόν κι έτσι να τους προσφέρουμε πράγματα για τα οποία θέλουνε να ξοδέψουν».

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ

Για το αν υπάρχουν νέες τουριστικές μονάδες στα «σκαριά» είπε ότι «το ζητούμενο δεν είναι να έχουμε περισσότερα καταλύματα γιατί μπορεί να μην έχουμε μεγάλες επενδύσεις όπως είχαμε την προηγούμενη δεκαετία, αλλά συνέχεια γίνονται μικρότερες επενδύσεις και αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των δωματίων. Αυτήν τη στιγμή το ζητούμενο είναι οι υποδομές. Πρέπει να έχουμε καλύτερες υποδομές, πλέον. Έχει φτάσει το νησί σ’ ένα σημείο που για να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο τους μήνες αιχμής, χρειάζεται καλύτερες υποδομές. Περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα, περισσότερο νερό, περισσότερο… απ’ όλα τα πράγματα. Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει κάνει το καθήκον του. Και έχουμε καταλύματα και τα καράβια μας είναι, πλέον, μεγάλα και το ταξίδι είναι πάρα πολύ ευχάριστο προς το νησί. Απομένει, πλέον, η διοίκηση, είτε είναι πρωτοβάθμια, είτε είναι δευτεροβάθμια, να βοηθήσει τον επιχειρηματικό κόσμο να αναδείξει καλύτερα το τουριστικό προϊόν του νησιού μας και να τον καθοδηγήσει πολλές φορές και να υπάρχει μία συνεργασία κατά κάποιον τρόπο, ώστε να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που έχουμε μέχρι σήμερα. Που δεν είναι, φυσικά, άσχημα αλλά αυτό θα φανεί στους δύσκολους καιρούς. Στους καλούς καιρούς όλοι πάνε καλά. Όταν, όμως, τα πράγματα μερικές φορές αλλάξουν, τότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Γιατί, όπως ξέρετε, κάθε προορισμός σ’ όλο τον κόσμο προσπαθεί να γίνει τουριστικός. Οι πελάτες είναι περισσότερο απαιτητικοί και ψαγμένοι. Το τουριστικό προϊόν είναι ευμετάβλητο. Πολύ εύκολα μπορεί να βρει ο πελάτης κάτι ανταγωνιστικό σ’ όλο τον κόσμο, άλλωστε το ίντερνετ κυριαρχεί και μπορεί εύκολα να ενημερωθεί και να κάνει κρατήσεις, οπότε πρέπει να έχουμε το νου μας και να μην εφησυχάζουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *