Εκατόν είκοσι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν  χθες το απόγευμα στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου συριακής και ιρακινής καταγωγής από στρατόπεδα νησιών

Εκατόν είκοσι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν χθες  το απόγευμα στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου συριακής και ιρακινής καταγωγής από στρατόπεδα νησιών. Η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα κ. Άννα Γιοβανιού εξήγησε ότι δεν είναι γνωστό για πόσο διάστημα θα παραμείνουν αυτοί οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο.

Συγκεκριμένα η κ. Γιοβανιού τόνισε πως «θα έρθουν γύρω στα 120 άτομα από τα νησιά, είναι από Συρία και Ιράκ, αρχικά στον Πειραιά και κατόπιν με λεωφορεία στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Δεν έχουμε κάποια άλλη πληροφορία και για όλα υπεύθυνος στο καμπ ελλείψει καμπ μάνατζερ από το υπουργείο είναι ο ΔΟΜ.

Τα ασυνόδευτα τα οποία υπάρχουν στο καμπ είναι 18 αυτήν τη στιγμή, είναι υπό την εποπτεία του Ερυθρού Σταυρού και βρίσκονται σε χωριστή δομή».

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ

Ερωτηθείσα η κ. Γιοβανιού για το  πόσο καιρό εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στην Καβάλα αυτοί οι 120 πρόσφυγες, διευκρίνισε πως δεν γνωρίζουν αν οι πρόσφυγες κάνουν αίτημα για άσυλο και αν αυτό γίνει δεκτό. Ξεκαθάρισε δε πως αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό το αίτημα γίνεται απέλαση σύμφωνα με το νόμο. Όπως συμπλήρωσε από τον αρχικό αριθμό των 1350 που ήταν στην Καβάλα έχουν μείνει μόνο 15 άτομα, τα οποία και αυτά θα φύγουν για την Ευρώπη στο τέλος Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. «Τώρα αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική. Είναι άτομα που μπήκαν μετά τις 20 Μαρτίου του 2016, οπότε οι συνθήκες αλλάζουν. Για όσους δεν τους δεχθούν που θα κάνουν αίτηση για άσυλο προβλέπεται απέλαση. Αυτά λέει ο νόμος. Τώρα αν θα εφαρμοστεί ή όχι άλλος είναι υπεύθυνος να απαντήσει» πρόσθεσε η κ. Γιοβανιού.

ΓΡΑΦΕΙΟ

Συμπλήρωσε πως «υπάρχει ένα γραφείο των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί. Οπότε την επόμενη βδομάδα περιμένουμε άλλη μια δωρεά φαρμάκων. Θα βγούμε για εμβολιασμούς παιδιών στο Νομό Καβάλας με το κλιμάκιό μας, εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, θα εμβολιάσουμε δωρεάν παιδιά στο Δήμο Νέστου. Και να μην ξεχνάμε ότι καθημερινά στο γραφείο οι Γιατροί του Κόσμου χορηγούν δωρεάν εμβόλια σε ανασφάλιστα παιδιά. Να μην το ξεχνάνε οι συμπολίτες μας, γιατί ακόμα και σήμερα μετά από 10 χρόνια επισκέπτονται το γραφείο και μας λένε ότι δεν το γνωρίζουν και ότι είχαν μεγάλη ταλαιπωρία. Να γνωρίζουν ότι από το γραφείο της Καβάλας στην Καράνου δίνουμε δωρεάν εμβόλια για τα ανασφάλιστα παιδιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση