ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ειδικό συνεργείο του Δήμου καθαρίζει τα χώματα και τα χόρτα από τις άκρες των πεζοδρομίων στο Παληό

Στο Παληό ήταν χθες ειδικό συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας το οποίο καθάριζε τα χώματα και τα χόρτα από τις άκρες των πεζοδρομίων. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ανέστης Τσουρουκίδης τόνισε στις δηλώσεις του ότι με αυτό τον τρόπο το Πάσχα το Παληό θα είναι ολοκάθαρο να υποδεχθεί τους επισκέπτες αλλά και το καλοκαίρι!

Σχετικά με τις εργασίες είπε ότι «πήγαμε στο Παληό με τα δύο μηχανήματα του Δήμου Καβάλας, το γκρέιντερ και την σκούπα, για να καθαρίσουμε τις άκρες του δρόμου όπου υπάρχουν τα χώματα και τα χόρτα που έχουν ήδη φυτρώσει. Το γκρέιντερ βγάζει από μπροστά τα χώματα κι από πίσω η σκούπα τα παίρνει όλα. Σε λίγο χρονικό διάστημα δεν θα χρειαζόμαστε ούτε τους εργαζόμενους για να κόβουν τα χόρτα στο συγκεκριμένο σημείο και ούτε θα φυτρώσουν ξανά χόρτα. Και βέβαια αλλάζει όλη η εικόνα του Παληού το επόμενο χρονικό διάστημα γιατί εδώ σε 2-3 μέρες θα το καθαρίσουμε όπως πρέπει για να ετοιμαστεί για τη θερινή περίοδο. Το Πάσχα θα είναι πεντακάθαρο».

ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Για τους συμβασιούχους για την καθαριότητα είπε ότι «παίρνουμε τα δίμηνα από την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) και την Πέμπτη θα έρθουν στη δουλειά κανονικά. Η παρέμβαση της Δημάρχου ήταν άμεση, αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να τους προσλάβουμε. Υπήρχε μεγάλη θέληση και ανάγκη. Αν δεν τους παίρναμε δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε».

ΚΑΔΟΙ ΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ

Για τους κάδους απορριμμάτων είπε ότι «έχουμε ένα πρόβλημα αυτό το διάστημα γιατί έχουμε βάλει όλους τους κάδους, τους μπλε της ανακύκλωσης, γιατί πραγματικά ο κόσμος το ζητάει. Βέβαια εκεί έχουμε ένα πρόβλημα ότι μας σπάζουν κάποιοι, ας ελπίσουμε ότι θα το λύσουμε κι αυτό. Αυτό που κάνουμε αυτήν την περίοδο –συζητήθηκε τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο- είναι η Σύμβαση με την εταιρεία η οποία θα μας φέρει τους κάδους για τα ρούχα, το ύφασμα, τα πάνινα παπούτσια –όχι τα δερμάτινα, να το τονίσουμε αυτό. Θα τους δούμε τους κάδους αυτούς σε λίγο καιρό, πιστεύω το επόμενο 20ήμερο, πριν το Πάσχα, σε διάφορα σημεία της πόλης. Θα βάλουμε 20 κάδους σε πρώτη φάση κι ίσως τους κάνουμε 30 αργότερα. Πιστεύω ότι όλα είναι καλά. Το σίγουρο είναι ότι ο Καβαλιώτης θα βοηθήσει και σ’ αυτήν τη δράση. Θα τον ενημερώσουμε σωστά και να τονίσουμε ότι από αυτά τα υφασμάτινα που θα μαζεύονται, θα τα παίρνει η ίδια η εταιρεία που θα βάλει τους κάδους, θα μαζεύει το ύφασμα, θα επιλέγει το χρήσιμο, θα το πλένει, θα το σιδερώνει και θα μας το επιστρέφει πίσω για να το δίνουμε σε τρεις δομές του Δήμου με τις οποίες έχουμε συνεννοηθεί και θα μπορούν αυτά να δίνονται σε συμπολίτες μας».

ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΑΞΗ

Για τα δέντρα που κόπηκαν από αγνώστους στην οδό Βενιζέλου, λίγο μετά την τοποθέτησή τους, δήλωσε χαρακτηριστικά «τι να σας πω… Βέβαια αυτό είναι ακόμη μέσα στην εργολαβία, αλλά ας αφήσουμε τη γραφειοκρατία κι ας πάμε στην πράξη. Είναι θλιβερό. Τι μπορούμε να πούμε γι’ αυτόν τον συμπολίτη μας που είχε χίλιες δυο άλλες λύσεις. Από το συγκεκριμένο δρόμο περνάνε κάθε μέρα η υπηρεσία πρασίνου, η υπηρεσία καθαριότητας, όλοι. Θα μπορούσε να πει το παράπονό του, θα μπορούσε να πει μια κουβέντα, μήπως του δίναμε εμείς μια άλλη λύση, να κάναμε μια άλλη προσπάθεια. Αυτός ο τρόπος, το να καταστρέφουμε την πόλη μας και να δείχνουμε ένα άλλο πρόσωπο, νομίζω δεν αρμόζει στους Καβαλιώτες. Είναι ένα μεγάλο λάθος. Ας σεβαστούν την πόλη, ας σεβαστούν ότι κάτι γίνεται και υπάρχουν άνθρωποι να τους ακούσουν. Τα αυτιά μας τα έχουμε ανοιχτά, είμαστε πολύ κοντά στον πολίτη. Θα τους παρακαλέσω, πραγματικά, μην φτάνουμε σ’ αυτό το σημείο. Μην καταστρέφουμε την ομορφιά της πόλης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *