Κύριο άρθροΥγεία

Ειδικό μηχάνημα για την πραγματοποίηση γρήγορου τεστ για τον κορωνοϊό θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο Καβάλας

Ειδικό μηχάνημα για την πραγματοποίηση γρήγορου τεστ για τον κορωνοϊό θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως σε μισή ώρα θα βγαίνει το αποτέλεσμα σε κάθε ύποπτο κρούσμα.

Αναλυτικά είπε ότι «με τη δωρεά από την εταιρεία Πετρελαίων και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας θα προμηθευτούμε εντός των ημερών μηχάνημα που θα βγάζει γρήγορα τα τεστ. Μέσα σε μισή ώρα, ύποπτο περιστατικό που θα έρχεται στο νοσοκομείο και αφού πάρουν οι γιατροί το ιστορικό του ύποπτου, θα μπορούμε να βγάλουμε το αποτέλεσμα σε μισή ώρα και ανάλογα είτε να εισαχθεί σε κλινική του νοσοκομείου, είτε αν φύγει στο σπίτι του, με αντίστοιχες οδηγίες. Είναι κάτι που θα βοηθήσει και εμάς σαν νοσοκομείο και τον κάθε ύποπτο που θα ξέρει άμεσα το αποτέλεσμα του δείγματός του. Είναι μια δωρεά πολύ χρήσιμη για το νοσοκομείο.

Ευχόμαστε να είναι όλα αρνητικά τα δείγματα όπως πήγαμε ως τώρα πολύ καλά σαν νομός Καβάλας. Είναι ανησυχητικά τα γεγονότα της γειτονικής Ξάνθης αλλά ας ελπίσουμε και τα μέτρα που πάρθηκαν εκεί με το lock down σε δύο δήμους να φέρουν τη σχετική ηρεμία. Παραμένουμε όμως σε εγρήγορση όλοι. Θα πρέπει να πω για πολλοστή φορά, ότι η ατομική ευθύνη του καθενός έχει μεγάλη σημασία, η αυτοπροστασία, η μάσκα όταν πηγαίνουμε σε δημόσιους χώρους. Να ξεχάσουμε τις χειραψίες, τις αγκαλιές, τα φιλιά. Αυτά δυστυχώς μέχρι αν βρεθεί το εμβόλιο και να πάμε σε πλήρη ομαλότητα, όλα αυτά θα πρέπει να τα ξεχάσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *