Κύριο άρθροΠολιτική

Εγκρίθηκε ο ετήσιος προγραμματισμός για την τουριστική δράση της Περιφέρειας για το 2017 προϋπολογισμού 800.000 ευρώ

Εγκρίθηκε ο ετήσιος προγραμματισμός για την τουριστική δράση της Περιφέρειας για το 2017 προϋπολογισμού 800.000 ευρώ από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τρίτης. Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Αντωνιάδης δήλωσε πως πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα που αναμένεται να αναδείξει τουριστικά την Περιφέρειά μας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως «αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό από τη συνεδρίαση και αφορά ιδιαίτερα και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι η έγκριση της ετήσιας δράσης για τον τουρισμό που πραγματοποιεί η Περιφέρεια για το 2017. Είναι ένα φιλόδοξο έργο, ένα έργο το οποίο αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι ο τουρισμός όπως και ο πολιτισμός αποτελούν το επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού για την Περιφέρειά μας. Σε συνδυασμό με την ανακήρυξη του έτους 2017 ως έτος τουρισμού, γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική ήταν η συνεδρίαση της Τρίτης και η έγκριση από το γενικό σύνολο των περιφερειακών συμβούλων του συγκεκριμένου σχεδιασμού, προϋπολογισμού της τάξεως περίπου των 800.000 ευρώ. Περιλαμβάνει δράσεις που θα γίνουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Περιφέρειας ΑΜΘ, θα γίνουν επίσης συναντήσεις κορυφής, συνεργασίες με άλλες Περιφέρειες, για να αναδείξουμε ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας, ώστε να καταστεί όχι μόνο πέρασμα, αλλά και παραμονή των τουριστών για όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Η ΘΑΣΟΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ

Συμπλήρωσε δε πως «η Θάσος παραμένει ναυαρχίδα του τουριστικού κεφαλαίου για την Περιφέρειά μας, αλλά από κει και πέρα εμείς θέλουμε να γίνει η Περιφέρεια ένας προορισμός 12μηνης επισκεψιμότητας για αυτό δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες όπου και πέρσι ήταν πάρα πολύ καλή η χρονιά. Πέρσι μάλιστα φτάσαμε σε σημείο να μην υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια να εξυπηρετήσουμε τους τουρίστες και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε και το θέμα δημιουργίας νέων κλινών κατά μήκος της Περιφέρειας ΑΜΘ. Γιατί αν εξαιρέσουμε τη Θάσο που διαθέτει αυτή τη στιγμή μαζί με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τις ξενοδοχειακές μονάδες 25.000 κλίνες, όλη η άλλη Περιφέρεια διαθέτει περίπου 20.000 κλίνες. Ο αριθμός είναι πάρα πολύ μικρός σε σύγκριση με το τουριστικό ρεύμα κα την αύξησή του που έχουμε στην περιοχή μας τα τελευταία δύο χρόνια.

Στη συνέχεια θα δούμε πώς ο συγκεκριμένος προγραμματισμός θα εξειδικευτεί, τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, υπό την ομπρέλα φυσικά πάντα της Περιφέρειάς μας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια είναι μία και ενιαία. Από κει και πέρα κάθε Περιφέρεια θα σχεδιάσει τις δικές της δράσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *