Κύριο άρθροΠολιτική

“Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας” δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Βασίλης Λεμονίδης

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών κ. Βασίλη Λεμονίδη στον Οργανισμό θα ενταχθούν τα Νομικά Πρόσωπα που καταργήθηκαν.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως “Πράγματι εγκρίθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας και με βάση το νόμο 5056/2023 επήλθε η κατάργηση των νομικών προσώπων οπότε θα έπρεπε να προχωρήσουμε στην ενσωμάτωσή τους στο Δήμο Καβάλας χωρίς βέβαια να πειράξουμε τις υφιστάμενες δομές.

Μετά από αρκετά θα έλεγα σεμινάρια και ημερίδες με το υπουργείο Εσωτερικών και με πολλές επαφές μια και όλα όσα έγιναν είναι εναρμονισμένα με το υπουργείο εσωτερικών, έγινε η τροποποίηση του οργανισμού.

Έτσι τα καταργηθέντα Νομικά Πρόσωπα εντάσσονται στον Οργανισμό και ο υφιστάμενος δέχεται και νέες πια οργανικές μονάδες για να καλύψουν τις υπηρεσίες που θα παρέχει ο Δήμος Καβάλας.

Η μόνη αλλαγή το γεγονός ότι στην παλιά δομή του Οργανισμού τα 81 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων που καλύπτουν ανάγκες του Δήμου Καβάλας με ανταποδοτικό χαρακτήρα με αντίτιμο, όπως του Ωδείου και του Πηλοθεραπευτηρίου και νομίζω ότι έγινε μια πολύ σοβαρή δουλειά από το Διευθυντή κυρίως αλλά και σαφώς και από τους υπόλοιπους υπηρεσιακούς παράγοντες έτσι ώστε ο Οργανισμός τουλάχιστον μεταβατικού χαρακτήρα να είναι απόλυτα σωστός για να υπάρξει μια εύρυθμη λειτουργία της οργανωτικής δομής του Δήμου Καβάλας”.

ΠΕΡΙ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ

Βέβαια ο Αντιδήμαρχος στάθηκε στην συνέχεια και σε θέματα ελλείψεων και άλλων τινών.”Σαφώς πάντα σε κάποιες αλλαγές υπάρχουν και θέματα τα οποία θα τα δούμε. Γύρω στον Σεπτέμβριο θα υπάρξει ο ολικός Οργανισμός που θα δεχθεί βέβαια και όλες τις αλλαγές. Αυτή την στιγμή έχουμε και 10 διευθύνσεις από 23 γιατί τόσες ορίζει ο νόμος, και έχουμε 6 αυτοτελή τμήματα και μια γενική διεύθυνση.

Θα προχωρήσουμε, θα δούμε αν υπάρχουν έστω και λίγα κενά και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Είμαστε ευχαριστημένοι διότι ένας Οργανισμός μετά από αρκετό καιρό, μήνες διαβούλευσης και διαπαραταξιακής συζήτησης έφερε ένα καλό αποτέλεσμα. Και οι παρατάξεις αλλά και οι διευθυντές των Νομικών Προσώπων που καταργήθηκαν μας είπαν την άποψη τους και έτσι έγιναν όλα σωστά και ωραία” τόνισε χαρακτηριστικά.