Εγκαινιάζεται αύριο το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στην Καβάλα

Όπως ανακοινώθηκε, εγκαινιάζεται το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού Καβάλας, το οποίο μετά από τις προσπάθειες δυο δημοτικών αρχών είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στους επισκέπτες, ντόπιους κι όχι μόνο. 

”Παρουσιάζουμε σήμερα αυτόν τον εξαιρετικό χώρο που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε πλέον στον Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας. Ένας χώρος με ιδιαίτερο συμβολισμό και ουσία, που επί σειρά ετών φιλοξένησε πρόσφυγες κι ανέθρεψε γενιές και γενιές, από την Κυριακή (21/10) θα στεγάζει εδώ τη συλλογή κειμηλίων και ιστορικών εκθεμάτων του συλλόγου”, τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στον χώρο του μουσείου το μεσημέρι της Παρασκευής (19/10) η αντιδήμαρχος Καβάλας Μαρία Φραντζεσκάκη.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

”Η ολοκλήρωση των εργασιών σε αυτόν τον χώρο δείχνει για ακόμη μια φορά τη συνέχεια που έχει η δημοτική αρχή. Δυο διοικήσεις, δυο δήμαρχοι, εργάστηκαν με συνέπεια και υπευθυνότητα, ώστε το κτίσμα αυτό να πάρει και πάλι ζωή. Με την ανακατασκευή του βελτιώνεται αισθητικά όλη η περιοχή πλησίον ενός από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Καβάλας. Τα εγκαίνια αυτού του νέου χώρου φιλοξενίας των προσφύγων και η παρουσία μεγάλης συλλογής ιστορικών εκθεμάτων και τεκμηρίων του συλλόγου, σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα για την ιστορία της πόλης και τη συνδέει ακόμη περισσότερο με το ιστορικό παρελθόν της και τις χιλιάδες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν εδώ”, συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Φρατζςεσκάκη.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Από την πλευρά του ο Μανώλης Ζαχαρόπουλος, έφορος του Συλλόγου Μικρασιατών

Καβάλας, δήλωσε ότι  ”Δυο διοικήσεις του δήμου Καβάλας αναγνώρισαν την προσπάθειά μας κι ήρθε η ώρα πλέον για τα εγκαίνια, σε έναν χώρο που θα μας φιλοξενήσει για τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω να γίνει ένας πόλος έλξης των επισκεπτών της Καβάλας. Υπάρχουν κειμήλια από όλες τις πατρίδες της Ανατολής. Τα προηγούμενα έξι χρόνια το μουσείο μας φιλοξενήθηκε σε έναν άλλο χώρο και θέλω να ευχαριστήσω την κ. Χίζαρη που μας παραχώρησε ένα από τα διαμερίσματά της για να στεγάσουμε το μουσείο μας εκεί. Σε εκείνον τον χώρο ξεναγήσαμε πολλούς μαθητές από όλη την Ελλάδα και είμαστε χαρούμενοι που το πετύχαμε αυτό. Το μήνυμα που δίνουμε μέσα από αυτή μας την προσπάθεια είναι να ξέρουμε ποιες είναι οι ρίζες μας για να πορευτούμε στη συνέχεια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.