ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

Εγγυητική επιστολή ύψους 200.000 ευρώ και μίσθωμα 40.000 ευρώ ετησίως αποφάσισε το Δ.Σ. της Εργοανάπτυξης ΑΕ για την αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Εγγυητική επιστολή ύψους 200.000 ευρώ και μίσθωμα 40.000 ευρώ ετησίως αποφάσισε το Δ.Σ. της Εργοανάπτυξης ΑΕ ως όρους για την συμμετοχή επενδυτών στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών στην προχθεσινή της συνεδρίαση. Η μίσθωση των Λουτρών θα γίνει για 36 χρόνια και ο επενδυτής υποχρεούται να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων με 80 κλίνες και κέντρο σπα, όπως έκανε γνωστό ο Αντιπρόεδρος της Εργοανάπτυξης κ. Χρήστος Γάκης.

Αναλυτικά ο κ. Γάκης ανέφερε πως «συνεδρίασε την Πέμπτη η Εργοανάπτυξη προκειμένου να εγκριθεί η διακήρυξη για να γίνει ο διαγωνισμός για τα Λουτρά Ελευθερών. Εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση, ορίστηκε η διαδικασία. Τα βασικά στοιχεία της διακήρυξης είναι ότι ζητάται πλέον μια εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης για το έργο ύψους 200.000 ευρώ. Το μίσθωμα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του ακινήτου έχει οριστεί στις 40.000 ευρώ με 2% προσαύξηση κάθε χρόνο και από κει και πέρα θα είναι το 2% του τζίρου της επιχείρησης. Η μίσθωση είναι για 36 χρόνια και αυτό που ζητάμε από την εταιρία κατ΄ ελάχιστο είναι να κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο τουλάχιστον τεσσάρων αστέρων, 80 κλινών και ένα κέντρο σπα. Απομένει πλέον να βγει ο διαγωνισμός επίσημα, να υπάρχει συμμετοχή. Προφορικά υπήρξε ενδιαφέρον από αρκετούς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό προκειμένου να μισθωθεί το ακίνητο και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιοχή».

ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

Ερωτηθείς αν έχει προστεθεί χρονικό όριο στην επένδυση, ο κ. Γάκης σημείωσε πως «υπάρχει χρονικός ορίζοντας με πρόβλεψη για περίπτωση γραφειοκρατικών αγκυλώσεων στα στάδια των αδειοδοτήσεων των πολεοδομικών μέσα σε τέσσερα χρόνια να έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή. Να ολοκληρωθεί το στάδιο των αδειοδοτήσεων από την Πολεοδομία και από το ΚΑΣ από την Αθήνα και να έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων προκειμένου να λειτουργεί. Η διακήρυξη την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει στη δημοσιότητα. Οι προσφορές θα κατατίθενται μέχρι τις 8 Νοεμβρίου. Υπάρχει και ένα χρονικό όριο για να συγκεντρωθούν τα έγγραφα που ζητάμε με τη διακήρυξη, να λάβουν και οι ίδιοι οι επενδυτές κάποια ενημερωτικά έγγραφα από την εταιρία εφόσον το επιθυμούν, να συγκεντρώσουν όλα τα έγγραφα και να τα καταθέσουν. Αφήσαμε ουσιαστικά μία χρονική προθεσμία περίπου ενός μήνα από την ημέρα που θα δημοσιευτεί μέχρι την καταληκτική μέρα που θα ανοίξουν οι φάκελοι για να υπάρχει η δυνατότητα να συμμετάσχουν όσοι περισσότεροι γίνεται».

ΔΗΜΟΙ;

Στο ερώτημα αν θα μπορούν να συμμετάσχουν δήμοι ή δημοτικές επιχειρήσεις, ο κ. Γάκης διευκρίνισε πως «δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν, το έχουμε πει από την αρχή θα δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί και να καταθέσει την πρότασή του. Μπορούν να συμμετάσχουν και ΚΟΙΝΣΕΠ και ενώσεις και κοινοπραξίες, εταιρίες, φυσικά πρόσωπα, τα πάντα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *