Εβδομάδα Υγείας θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ τον προσεχή Μάιο

Μία Εβδομάδα Υγείας θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ τον Μάιο και στο μεσοδιάστημα όλοι οι Διευθυντές Υγείας θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, έτσι ώστε η θεματική της να περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια. Σύμφωνα με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Χρήστο Γάκη αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του αρχικά για τη σύσκεψη ο κ. Γάκης σημείωσε πως «είχαμε μια σύσκεψη με όλους τους διευθυντές των Διευθύνσεων Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων με σκοπό να δούμε πώς μπορούμε να οργανώσουμε την Εβδομάδα Υγείας την οποία θέλουμε να πραγματοποιήσουμε και να καθιερώσουμε από δω και πέρα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τοποθετήθηκε χρονικά γύρω στο Μάιο φέτος. Συζητήσαμε με τους γιατρούς για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε αυτήν την Εβδομάδα Υγείας και το κατά πόσο είναι δυνατόν να γίνονται δράσεις όχι μόνο στις πρωτεύουσες των νομών αλλά σε όλους τους δήμους σε κάθε νομό. Περιμένουμε αυτήν την εβδομάδα τις προτάσεις από κάθε Διεύθυνση Υγείας, προκειμένου να ξεκινήσουμε τη διοργάνωση ώστε να είμαστε έτοιμοι».

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόσθεσε δε πως «ένα άλλο θέμα το οποίο συζητήθηκε ήταν η κινητή μονάδα υγείας την οποία θέλουμε άμεσα να μπορέσουμε να βγάλουμε στην κυκλοφορία προκειμένου να επισκέπτεται απομακρυσμένες περιοχές για να κάνει εμβολιασμούς σε ευπαθείς ομάδες καθώς και ιατρικές εξετάσεις. Υπάρχουν έξι γιατροί συνολικά σε όλες τις Διευθύνσεις Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ, τώρα είναι να κάνουμε και επαφή με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους προκειμένου να μας παρέχουν εθελοντικά κάποιους γιατρούς ανάλογα με τις ανάγκες που έχει κάθε περιοχή για τις εξετάσεις που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε. Για κάποια τεχνικά προβλήματα που είχε η μονάδα, γιατί είχε μια βλάβη η γεννήτριά της, δρομολογούμε τώρα μια δαπάνη προκειμένου να μπορέσει να επισκευαστεί. Θέλω να πιστεύω ότι από τον άλλο μήνα θα μπορέσει να βγει η κινητή μονάδα και να επισκεφτεί όλες τις περιοχές που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία, προκειμένου να εμβολιάσουμε ευπαθείς ομάδες πληθυσμών και να κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις υγείας, για να έχουμε μια εικόνα γενικότερα εμείς και για την κατάσταση υγείας του πληθυσμού μας, αλλά και να προσπαθήσουμε να προλάβουμε κάποια θέματα υγείας και να μην έχουμε κρούσματα από σοβαρές ασθένειες στο μέλλον».

ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

Για το θέμα των Λουτρών Ελευθερών, ο κ. Γάκης επιβεβαίωσε ότι χθες επρόκειτο να εγκριθεί από την Εργοανάπτυξη η διακήρυξη για την πρόσκληση των επενδυτών. Η συζήτηση σχετικά ήταν προγραμματισμένη να γίνει κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του φορέα. «Άμεσα θα βγει η προκήρυξη στο αέρα για να μπορέσουν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές. Θέλουμε να το τελειώσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, πιστεύω ότι από βδομάδα θα είναι στον αέρα η διακήρυξη» σημείωσε ο κ. Γάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση