«Εβδομάδα προώθησης τοπικών θεμάτων» υπόσχεται ο Βουλευτής Καβάλας Γιώργος  Παπαφιλίππου

Ο Βουλευτής Καβάλας κ. Παπαφιλίππου ψήφισε τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης και πλέον ασχολείται με τα ζητήματα της Καβάλας. Έτσι  χθες έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας αρχικά ότι   «Πραγματικά η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ γεμάτη. Ήμασταν όλοι στη Βουλή μια και έπρεπε να ψηφίσουμε τα μέτρα για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές ενώ αυτή την εβδομάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ασχοληθούμε με τοπικά θέματα που είναι στον σχεδιασμό μας. Έχουμε κάνει ήδη έναν προγραμματισμό και θα ενημερώσουμε άπαντες για το τι συμβαίνει και το τι γίνεται.

Αναφορικά με τα διόδια στην Παράκαμψη της Καβάλας είναι ένα θέμα που το ερευνούμε».

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού ΑΕ που έγινε στη Θεσσαλονίκη, πάρθηκε η προβλεπόμενη απόφαση δημοπράτησης του έργου κατασκευής διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας. Για αυτό η εταιρία θα διαθέσει ποσό 2,5 εκ ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το ποσό φαίνεται μεγάλο αλλά τα προηγούμενα διόδια (π.χ. στη Μουσθένη) φέρονται να στοίχισαν 1,5 εκ ευρώ. Στο ποσό των 2,5 εκ ευρώ θα πρέπει να υπολογιστεί και η έκπτωση που θα προσφέρουν όσοι διεκδικήσουν την κατασκευή των διοδίων. Οι πρώτοι υπολογισμοί αναφέρουν πιθανή ημερομηνία λειτουργίας των διοδίων στην Παράκαμψη την Άνοιξη του 2018. Αυτό έχει εξήγηση αφού: 1) Η ημερομηνία δημοπράτησης του έργου δεν ορίστηκε ακόμη 2) Από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο υπάρχει προθεσμία 1 μήνα κατάθεσης της μελέτης εφαρμογής 3)Του έργου των διοδίων θα προηγηθεί έργο προστασίας του βραχώδους πρανούς στη βόρεια πλευρά του σταθμού διοδίων Καβάλας και των συστημάτων ανάσχεσης καταπτώσεων. Για αυτό δίδεται προθεσμία 3 μηνών. 4) Αμέσως μετά ο ανάδοχος θα έχει προθεσμία 5 μηνών για να ετοιμάσει τα διόδια.

Ο κ. Παπαφιλίππου επι των διοδίων πρόσθεσε πως «δεν ξέρω αν μπορούμε να παρέμβουμε στο θέμα αυτό, όμως επίκειται η έκδοση μιας υπουργικής απόφασης που θα επιβάλλει γερά πρόστιμα και θα απαγορεύει τη διέλευση φορτηγών μέσα από την πόλη της Καβάλας για όσους θελήσουν να παρακάμωουν τα διόδια και να κινηθούν μέσα από την πόλη της Καβάλας…

Νομίζω ότι θα είναι άμεση η ρύθμιση του ζητήματος που έχει ανακύψει, ένα ζήτημα που τώρα μας γνωστοποίησε η δήμαρχος κ. Τσανάκα. Θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε.

Η αγωνιστικότητα μας συνεχίζει να υπάρχει για το θέμα αυτό των διοδίων..  Απλά πολλές φορές οι συνθήκες είναι τέτοιες που μας αναγκάζουν να μην κάνουμε αυτό που επιθυμούμε και διεκδικούμε. Θα το δούμε το θέμα σε κάθε περίπτωση μια και το έργο είναι έτοιμο να γίνει αλλά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και σε ποιο επίπεδο θα υπάρξει παρέμβαση.

Εδώ και  οι 12 βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ είμαστε σε επαφή και θα δούμε τι μπορεί να  γίνει».

ΕΚΑΒ ΘΑΣΟΥ

Για το ΕΚΑΒ Θάσου που δεν έχει ακόμη στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό σχολίασε ότι  «Όσο για το ΕΚΑΒ Θάσου, προσδοκούμε ότι θα αρχίσει να λειτουργεί. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε αποφάσεις. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο δρα αυτόνομα, δεν είναι όργανο που διορίζεται από την ηγεσία του ΕΚΑΒ και πρέπει να το περιμένουμε».

Όσο για την επιστροφή άνευ τόκων όλων  των επιδομάτων του ΙΚΑ που δόθηκαν σε ασφαλισμένους και τώρα ζητούνται πίσω  ο ίδιος εκτίμησε ότι «αναμένεται διευθέτηση του όλου θέματος και πάλι θα πιέσουμε για να τελειώσουμε αυτή την εβδομάδα μια ιστορία που τράβηξε σε μάκρος»..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση