Εβδομάδα εξωτερικής ιεραποστολής

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όρισε και η Ιερά Μητρόπολή Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου  οργανώνει την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής, με σκοπό τήν ενημέρωση των πιστών και την στήριξη και συνέχιση του ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας, που οργανωμένα και υπεύθυνα επιτελείται στην Αφρική.

            Το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής υλοποιεί και συνεχίζει όσα η Εκκλησία των Φιλίππων δημιούργησε τις τελευταίες δεκαετίες, με την συγκινητική συμμετοχή επωνύμων και ανωνύμων δωρητών, στις Μητροπόλεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ιδιαίτερα σε αυτές της Ουγκάντα και της Μαδαγασκάρης, με την ανέγερση Ναών, Σχολείων και Ιατρείων, αλλά και το πρόγραμμα αναδοχής για τα παιδιά και τις οικογένειές τους για την μόρφωση και την επιβίωσή τους.

Στα πλαίσια της «Εβδομάδας» θα πραγματοποιηθεί Εορταστική Εκδήλωση στην Αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Μητροπόλεώς μας, σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα, κατά τήν οποία :

α) θα προβληθεί πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από επισκέψεις και εκδηλώσεις στην Ουγκάντα.

β) θα ομιλήσει ο ελληνομαθής αφρικανός Κληρικός-Διάκονος Εμμανουήλ Καμάνια για την ποιμαντική φροντίδα των ορθοδόξων Ιερέων της Ουγκάντα προς τα παιδιά χωρίς γονείς.

γ) θα απαγγελθούν ποιήματα και θα ακουσθούν ιεραποστολικά τραγούδια  από τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων των Ενοριών της Μητροπόλεώς μας.

Η εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία να θυμηθούμε όλα όσα έγιναν, να πληροφορηθούμε όσα προγραμματίζονται να γίνουν και να γνωστοποιηθούν τα όσα δημιουργεί η ευαισθησία και η αγάπη των Χριστιανών ανά τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση