ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Είναι νόμιμο και λογικό να πληρωθεί ο ιδιώτης για το οίκημα που κρατούσε ο Δήμος Καβάλας για το ΔΕΚΕΚ» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος    Ηλίας Καλανταρίδης

Ποσό 23000 ευρώ θα δοθεί από τον Δήμο Καβάλας στον ιδιώτη από τον οποίο ενοικίαζαν το κτήριο που φιλοξενούσε το ΔΕΚΕΚ του δήμου. Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Ηλίας Καλανταρίδης εξήγησε πως κρατούσαν το κτήριο για 23 μήνες ελπίζοντας να ενταχθούν σε κάποια προγράμματα για να λειτουργήσουν το ΔΕΚΕΚ αλλά δεν τα κατάφεραν.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Το προηγούμενο μισθωτήριο συμβόλαιο που υπήρχε, έληξε το καλοκαίρι του 2014. Τα ενοίκια αυτά πληρώθηκαν κανονικά μέσα στο 2015 και με την αλλαγή της διοίκησης του Δήμου Καβάλας μέσα στο 2015 υπήρχε η σκέψη και αναζητήθηκαν ορισμένα κονδύλια μέσα από το υπουργείο Εργασίας και μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την επανασύσταση του ΔΕΚΕΚ μια και εκείνο τον καιρό γινόταν πολλές συζητήσεις για κονδύλια που θα δίδονταν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Και μάλιστα αυτά τα κονδύλια θα ήταν έτοιμα προς χρήση Κέντρων Εκπαίδευσης. Για αυτό ακριβώς εμείς δεν παραδώσαμε το κτήριο αφού στην ουσία ήταν ένας έτοιμος χώρος για αυτό τον σκοπό.

Μαζί με το αρχείο του πρώην ΔΕΚΕΚ θα μπορούσε να μπει εκεί ένα νέο Κέντρο Εκπαίδευσης. Όταν πλέον είδαμε ότι δεν υπήρξε κάποια ευόδωση σε αυτή την προσπάθεια και ότι τελικά δεν πετύχαμε χρηματοδοτήσεις ούτε μέσα από το υπουργείο Εργασίας, ούτε μέσα από κάποια άλλη οδό ή άλλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αποφασίσαμε να παραδώσουμε τον χώρο στον ιδιώτη, ο οποίος ήρθε και ζήτησε στην συνέχεια και μάλιστα πολύ σωστά τα ενοίκια που παρακρατούνταν αυτούς τους μήνες από το Δήμο Καβάλας.

Και αφού αυτό είναι γεγονός θα πρέπει να πληρωθούν αυτά τα ενοίκια.  Ήτοι 23 χιλιάδες ευρώ, 23 μήνες δηλαδή πρέπει να πληρωθούν στον ιδιώτη όπως άλλωστε μας το ενέκρινε και η νομική μας υπηρεσία».

ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Όσο για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του ΔΕΚΕΚ είχε γίνει βέβαια προσπάθεια αλλά κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό.

«Ψάχνουμε και εμείς ευκαιρίες μήπως και τα καταφέρουμε μια και η ΕΕ θέλει να δώσει χρήματα σε αυτό τον τομέα τα επόμενα χρόνια. Ελπίζουμε να υπάρχει θετική εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι τα αμέσως επόμενα χρόνια» σημείωσε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *