Είναι αβέβαιο το μέλλον των  ελεύθερων επαγγελματιών και στην Καβάλα…

Ο Μάκης Δημητριάδης  εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΒΕΕ  και πλέον έχει ξεκινήσει μία διαδικασία διεκδικήσεων καθώς υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα…

Ο κ. Δημητριάδης έκανε σχετικές δηλώσεις. «Είναι η δεύτερη φορά που εκλέγομαι. Υπάρχει η εμπειρία και δεν ξέρω ακόμη αν θα είμαι και στο Δ.Σ. οπότε θα αναμένω. Εκεί λοιπόν έλαβε χώρα και η γενική συνέλευση της ΓΣΒΕΕ και το χειρότερο κακό που ακούσθηκε είναι ότι οι προβλέψεις δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο.

Κάθε εξάμηνο λοιπόν γίνεται μια μελέτη από το Ινστιτούτο Επιχειρήσεων που ανήκει στη ΓΣΒΕΕ η οποία αναφέρει τα προβλήματα των επιχειρήσεων μελών της ΓΣΒΕΕ και τι επιπτώσεις έχει αυτό στην ίδρυση και στο κλείσιμο κυρίως  των επιχειρήσεων.

Δεν υπήρξε μελέτη η οποία δεν επιβεβαιώθηκε μέχρι τώρα και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Και αυτό ισχύει σε όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει σημείο της Ελλάδας το οποίο να υπερτερεί σε κάτι. Όλοι με έναν συγκεκριμένο ρυθμό πέφτουμε συνεχώς» σημείωσε αρχικά.

ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Επί αυτού τώρα θα πούμε ότι εμείς έχουμε κάνει τεκμηριωμένες προτάσεις και θα πάμε σε κινητοποιήσεις και σε ό,τι  χρειασθεί. Αλλά δεν θα αλλάξουν τα πράγματα αν δεν τηρήσουν και εφαρμόσουν τις προτάσεις και τα σχέδια που καταθέτουμε εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Εμείς όλοι λοιπόν και κύρια ο συνδικαλισμός μας δεν έχει καμία σχέση με τη γενική έννοια του συνδικαλισμού. Μιλάμε για προσφορά. Προσφέρει ο συνδικαλισμός συγκεκριμένες προτάσεις στην εκάστοτε κυβέρνηση και οι οποίες δεν είναι οι καλύτερες για εμάς, αποτελούν όμως μια κάποια λύση άμεση και μπορεί να εφαρμοσθεί. Δεν ζητήσαμε ποτέ να μας χαρίσουν κάτι ή να μας κάνουν μια αύξηση…

Απλά όπως φαίνεται εμείς πάμε με τεκμηρίωση και μας βλέπουν τελικά αλλιώς. Και εμείς δεν πάμε με την καλή μας καρδιά απλά είμαστε επαγγελματίες και στοχεύουμε στο κέρδος. Αν όμως δεν υπάρχουμε ως επαγγελματίες για ποιο κέρδος να μιλάμε; Δεν μπορούμε να επιχειρήσουμε, οπότε πως θα ζήσουμε και εμείς και η οικογένεια μας;»

100 ΔΟΣΕΙΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Έτσι λοιπόν αφού συζητήσαμε μάθαμε ότι οι 100 δόσεις για το ΤΕΒΕ ακούγονται στα πηγαδάκια της ΓΣΒΕΕ και είναι κάτι που έχει γίνει ξανά. Αλλά αυτή η ρύθμιση για έναν που χρωστάει έτσι και αλλιώς δεν είναι λύση.

Πότε θα γίνει αυτό και για ποια ποσά; Για τα μικρά ή για τα μεγάλα ποσά; Δεν νομίζω ότι αυτό θα γίνει και μάλλον σαν κουτσομπολιό το αναφέρω και όχι σαν είδηση. Από εκεί και πέρα οι κινητοποιήσεις θα έρθουν και η ΓΣΒΕΕ αποδεικνύει ότι δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς έτοιμοι για ασκήσεις και για σκληρή γυμναστική. Όταν θα γίνει κάτι θα γίνει στοχευμένα. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγαίνουμε συνεχώς στο δρόμο. Αν θέλαμε θα μπορούσαμε να είμαστε σε μια μόνιμη απεργία. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος και κάθε χρόνο αυτά λέμε και κάθε χρόνο τα πράγματα χειροτερεύουν. Δεν θα αντέξουμε άλλο όμως. Υπάρχει διαφορά σε αυτούς που πιστεύουν και δεν πιστεύουν. Εγώ δεν πιστεύω σε υποσχέσεις κανενός πια και σε κάθε πολιτική είμαι δύσπιστος σε κάθε πολιτική είτε αυτή προέρχεται από αριστερά είτε από δεξιά. Πρέπει να κάνουν κωλοτούμπες για να με πείσουν και όχι για να με κοροϊδέψουν»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση