«Είμαστε σε εγρήγορση, πολλά τα προβλήματα του κλάδου» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας  Νίκος Δημόπουλος

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκαν οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας για το θέμα της αποζημίωσης τους  από τον χιονιά που έπληξε τα κοπάδια τους τον Ιανουάριο.  Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας κ. Νίκος Δημόπουλος εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημόπουλος «Την προηγούμενη Τρίτη είχαμε μια συνάντηση στο υπουργείο με τον κ. Τσιρώνη σχετικά με το θέμα της κτηνοτροφίας και των αποζημιώσεων από τα καιρικά φαινόμενα. Για το εν λόγω θέμα δεν υπάρχει κά6τι μέχρι στιγμής.

Εμείς βέβαια του θέσαμε το θέμα και του είπαμε τι προβλήματα υπάρχουν. Μάλιστα αναφέρθηκαν και τα χειρότερα προβλήματα του Νευροκοπίου και αυτό που μας απάντησαν είναι ότι το όλο θέμα είναι οικονομικό.

Μας είπανε ότι ο φόβος είναι αν δοθούν χρήματα τώρα για τις κτηνοτροφικές αποζημιώσεις λόγω καιρού, αν υπάρξουν στην συνέχεια θέματα έκτακτα, όπως για παράδειγμα ζητήματα με τις φωτιές που είχαμε πέρσι στην Θάσο, αναρωτήθηκαν πως θα βρεθούν χρήματα για να δοθούν εκεί.

Με αυτό το σκεπτικό βέβαια θα έχουμε γενικά θέματα πάντα. Βλέπουμε βέβαια. Από την άλλη ο κ. Τσιρώνης θα έρθει στην Περιφέρεια μας, 8 και 9 του μηνός. Θα πάει στην Αλεξανδρούπολη, στην Ορεστιάδα, στο Πανεπιστήμιο και μετά θα έρθει Δράμα και Νευροκόπι».

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Ο κ. Δημόπουλος αναφορικά με την συνάντηση που είχαν με τον κ. Τσιρώνη διευκρίνισε ότι «Εμείς εκεί του ζητήσαμε να ανακοινώσει αποζημιώσεις. Να έρθει δηλαδή και να μιλήσει ξεκάθαρα για να απαλύνει το πρόβλημα του κόσμου. Περιμένουμε και να δούμε. Και εμείς δεν γνωρίζουμε τι θα πει. Αν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης δεν δηλώσει κάτι σαφές τότε θα πρέπει και πάλι να αρχίσουμε τις πιέσεις, σε βουλευτές και όπου αλλού πρέπει.

Ο κ. Τσιρώνης είναι ο υπεύθυνος για τη βιολογική κτηνοτροφία αλλά είναι και ο αναπληρωτής υπουργός. Και αυτός πρέπει να δείξει μέριμνα. Βέβαια του ζητήσαμε να έρθει στην Θάσο αλλά λόγω πιεσμένου προγράμματος μας είπε ότι δεν μπορεί να έρθει τώρα.

Θα δούμε λίγο τις εξελίξεις και αν δεν καταφέρουμε να κλείσουμε ραντεβού θα δούμε μήπως και κατέβει κλιμάκιο στην Αθήνα από κτηνοτρόφους προκειμένου να δούμε το πρόβλημα στο νησί και με την πραγματική βόσκηση και με το θέμα των επιδοτήσεων αλλά και με το θέμα των βοσκοτόπων που κηρύσσονται οι εκτάσεις αναδασωτέες και δεν μένουν ελεύθεροι βοσκότοποι. Άρα το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει έγκαιρα να ασχοληθούμε με αυτό πριν φτάσουμε σε δύσκολα σημεία και σε προβλήματα με τις επιδοτήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση