Κύριο άρθροΠολιτική

«Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που συνδέσαμε τη στήριξη των επιχειρήσεων με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας» δηλώνει ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ιδιαίτερα επικριτικός παρουσιάζεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλης Λεμονίδης για το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις τους δεν άνοιξαν στις 4 Μάϊου αλλά θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης αντέτεινε σε δηλώσεις του ότι επίκειται σημαντική οικονομική ενίσχυση προς τους επαγγελματίες.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «στην πρώτη φάση αντιμετώπισης της κρίσης το κράτος κατέβαλε μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε περισσότερους από 2 εκ. συμπατριώτες μας, προστατεύοντας ταυτόχρονα και την απασχόλησή τους. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που συνδέσαμε τη στήριξη των επιχειρήσεων με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Επιπλέον επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό μέσο, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, οι εγγυοδοτικοί μηχανισμοί, οι επιδοτήσεις επιτοκίου, τα κεφάλαια κίνησης, προκειμένου να τονώσουμε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Σε ό,τι αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή περισσότερες από 90 χιλιάδες επιχειρήσεις με πάνω από 400 χιλιάδες εργαζόμενους που έκλεισαν με κρατική εντολή ή επλήγησαν, θα ενισχυθούν μέχρι το τέλος της βδομάδας με περίπου 1 δις ευρώ. Από αυτές το 99% απασχολεί μέχρι 50 εργαζόμενους και θα βοηθηθούν σημαντικά αυτές οι πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εισπράττοντας ποσά τουλάχιστον της τάξεως των 2, 4, 8 και 15 χιλιάδων ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζόμενών τους.

Συμπερασματικά, στην πρώτη φάση της κρίσης, η κυβέρνηση με οριζόντιες παρεμβάσεις άπλωσε δίκτυ προστασίας στην συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, στην εργασία και στην επιχειρηματικότητα, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την κοινωνική συνοχή»

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Πρόσθεσε ότι «όταν έχεις μια πρωτόγνωρη κρίση, υγειονομική και οικονομική, που αφορά όλον τον πλανήτη, καλείσαι να πάρεις μέτρα. Μπορεί να έχεις και κάποιες αστοχίες. Αυτή η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχει το θάρρος να διορθώνει. Εδώ είμαστε για να δούμε πώς θα βελτιώσουμε τα πράγματα. Μιλάμε για έναν μαραθώνιο και σε έναν μαραθώνιο δεν ρίχνεις όλες σου τις δυνάμεις στα πρώτα χιλιόμετρα. Διότι ή δεν θα τερματίσεις ή θα τερματίσεις στις τελευταίες θέσεις. Σ’ αυτήν τη διαχείριση η χώρα μας έχει πάρει άριστα και δεν είμαστε αποδιοπομπαίος τράγος, αλλά μας συγχαίρουν για τον τρόπο που η χώρα κατάφερε να διαχειριστεί σε σχέση με άλλες αυτήν την κρίση. Και μην ξεχνάμε ότι διαχειριστήκαμε άριστα και την εθνική κρίση στον Έβρο. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Σε αυτήν την κρίση όλοι θα χρειαστεί να συμβάλλουμε για να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία και προχωρήσουμε σ’ αυτό που ονομάζω νέα συμφωνία που θα πάει την οικονομία μας παραπέρα».

Τέλος είπε ότι «είναι αναγκαίο τώρα που ξεκινάει η λειτουργία της αγοράς, να στηρίξουμε την αγορά της Καβάλας ψωνίζοντας από τον τόπο μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *